Nyheter med spenning

 

Bøker med spenning på plakaten i dag. To for de unge og en for de voksne.

_9788251685528Magnus Chase – ny helt fra Riordan
Rick Riordan holder så absolutt koken og nærmest «pøser» ut nye historier. Det er ikke negativt ment. For Riordan leverer suksess etter suksess i kjølvannet av den første serien om Percy Jackson. Nå har han kommet med første bok i sin nye serie og med en ny helt, Magnus Chase.
Siden moren døde på mystisk vis, har Magnus Chase bodd på gaten. En dag spores han opp av onkelen, som forteller Magnus at han er sønn av en norrøn gud.
I Åsgard forbereder gudene seg på krig. For å forhindre Ragnarok må Magnus finne et våpen som har vært tapt i tusener av år. Da ildjotnene går til angrep og han tvinges til å velge mellom sin egen sikkerhet og livet til hundrevis av uskyldige, begår han en fatal feil. Noen ganger er det kun i døden man kan finne et nytt liv …
Rick Riordan hadde skrevet krimbøker for voksne i flere år da sønnen Haley ba ham fortelle en historie om greske guder og helter. Det ble starten på den første serien om halvguden Percy Jackson – og mer enn 35 millioner solgte bøker.
Riordan fulgte opp suksessen med seriene Kane-krøniken, basert på egyptisk mytologi, og Gudene fra Olympos. Sommersverdet er første bok i hans nye trilogi om norrøne guder.

 

 

9788202491000Demonenes sang – først bok i Villstjerne-trilogien
Demonenes sang er første bok i Villstjerne-trilogien, og Chris Tvedts debut som barnebokforfatter. Det hele handler om tretten år gamle Thorgil som lever et helt vanlig liv i 1930-tallets Oslo. En dag snus alt på hodet. Thorgil får vite han er halvt dverg, og at hans far, som han aldri har truffet, er dvergenes konge. I følge med to krigere forlater han den hjemlige tryggheten og begir seg ut på en reise gjennom et urolig Europa, til dvergenes rike langt inne i Tien Shans ville fjell. Men kongedømmet er truet av både indre og ytre fiender. Snart er Thorgil en viktig del i kampen for å hindre at dvergenes rike skal gå under.

 

 

 

Til slutt noe for de voksne:
vikingarvenVikingarven – DNA, slektsforskning og spenning
Jan Ragnar Nymoen har gitt ut spenningsromanen Vikingarven på eget forlag, Araltes Forlag. Boken lanserte han på Kongsberg der han bor, i februar. Dette er en bok der både slektsforsning og DNA står sentralt.
– I 2007 tok jeg opp slektsforskning igjen. Etter en forelesning om DNA i lokal slektsforskerforening, DIS-Kongsberg, bestilte jeg en DNA-test. Resultatene kom 8. desember samme år. De fleste treffene virket logiske, men noen få skilte seg ut siden de kom fra en helt annen geografisk lokasjon. Etter hvert viste disse seg likevel å være riktige. Dette ledet meg tilbake til Vikingtid. Disse høyst overraskende resultatene var det som ga meg ideen til en bok: Vikingarven, forteller Nymoen selv på forlagets sider.

Dette er historien i Vikingarven: Malte Moddy, nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil, har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika. Hun er datter til den amerikanske chargés d’affaires i Oslo. Uten varsel blir Malte alvorlig syk. Han klarer ikke å skille fantasi fra virkelighet og angriper Peggy som vettskremt flykter fra hotellet. Utenfor terminalbygningen på Gardermoen springer hun ut i veien foran en piratdrosje, og blir livstruende skadd.
Malte reiser hjem til Stavanger, får tilbakefall og havner på sykehus.  Han sliter med å bli frisk, plages av svimmelhet og depresjoner. Broren, som er fisker og hvalfanger i Reine i Lofoten, skjønner at noe er alvorlig galt da han oppdager at broren lyver for ham. Han oppsøker Malte i Stavanger og nærmest tvinger ham med seg hjem til julefeiring. Her blir Malte sporet inn på slektsforskning og tar etter hvert en DNA-test.
Som en direkte følge av dette blir Malte Moddy innblandet i hendelser der en gammel skatt – med røtter tilbake til vikingtid – spiller hovedrollen. Faktiske historiske hendelser  forbindes med nåtid, russisk mafia og Krim-krisen. Boken får en høyst overraskende slutt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s