Mer heder til Ravneringene!

EvnaEvna av Siri Pettersen er kåret til ARK-vennenes beste leseopplevelse i 2015

Evna av Siri Pettersen er av ARK-vennene kåret til årets beste leseopplevelse i 2015, blant 15 nominerte bøker. Det er første gangen Årets Bok i ARK deles ut.

Om årets vinner
Evna er bok tre av RAVNERINGENE, en helstøpt og ambisiøs fantasytrilogi av Siri Pettersen. Serien omhandler den utypiske fantasyheltinnen Hirka, en ressurssterk, kvinnelig utstøtt med en særegen indre styrke – som verken er utvalgt eller magisk. Med språklig trygghet, kunstnerisk tyngde, psykologisk og mytisk dybde – og i tillegg en skarpsynt og mørk samfunnskritikk med et klart budskap, som Hirka står som representant for – har Siri Pettersen vist at det er fullt mulig å skrive fantasy av internasjonalt format – på norsk.

Siri Pettersen ble født i 1971. Hun har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Søgne. Pettersen debuterte som forfatter i 2013, med Odinsbarn, som ble en kritikerrost bestselger. Den ble etterfulgt av Råta (2014) og Evna (2015) – og alle de tre bøkene ble nominert til Bokhandlerprisen.

Om Årets Bok
ARK har aldri hatt flere kunder og vi har aldri solgt en så stor bredde av bøker som vi gjør nå. For å markere dette, ønsker ARK derfor å etablere en pris som feirer den gode leseopplevelsen og der det er bokleserne selv som skal bestemme hva som er årets beste leseopplevelse.

ARK inviterte de 10 000 mestlesende ARK-vennene til å nominere sine bokfavoritter. Vi har ikke lagt noen begrensninger på språk, sjanger eller innbinding. Det eneste kriteriet var at boken ble utgitt i 2015. Når nominasjonene var klare har alle de 700 000 ARK-vennene våre blitt invitert til å stemme fram sin favoritt.

Vinneren av prisen mottar en gavesjekk på 25 000,-.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s