Stikkord

, , , , ,

Vi fortsetter å presentere tips for høsten som kan nytes med bøker. Denne gangen er det snakk om avslutningen på Percy Jacsokons eventyr, Atle Antonsen og Johan Golden og Neil Young.

Eventyret Percy Jackson er overa9dbc44b83dc1d3246c8de2a94c3a66e Med femte og siste bok i serien Gudene fra Olympos er eventyret Percy Jackson definitivt over. Den greske halvguden har vært vår trofaste følgesvenn gjennom hele ti romaner, fordelt på to internasjonale suksess-serier. Bare i Norge er bøkene om Percy Jackson trykket i over 250 000 eksemplarer.
Dermed er det mange som venter spent på avslutningen av historien. I Olympos´ blod står Percy foran den viktigste kampen i sitt liv: Gaias kjemper står klar, sterkere enn noen gang. Hvordan kan en håndfull halvguder kunne bekjempe en så mektig fiende? Og hvis Gaia selv skulle våkne, er alt håp ute.

Rick Riordan har solgt over 35 millioner bøker bare i USA og ble i 2011 kåret til årets beste barnebokforfatter av mer enn 500 000 amerikanske lesere. I tillegg til bøkene om Percy Jackson har han skrevet tre bøker i serien Kanekrøniken. Og nå får Percy Jackson snart en verdig arvtager: Magnus Chase blir hovedperson i Riordans nye serie om norrøne guder, som kommer på norsk til våren og skal hete Magnus Chase og gudene fra Åsgard. Det er bare bare å glede seg!

Ny-hylle-paa-PrixNy hylle på Prix
Superduoen Antonsen og Golden er tilbake med en samling lokale nyheter som fremkaller latter, undring og regelrett vantro. I 2013 toppet de to humoristene salgslistene med samlingen Statsråd vant spekeskinke.
Siden sist har de fortsatt med å samle godbiter fra nær og fjern i radiosuksessen Misjonen på P4. Antonsen og Golden kommenterer de utvalgte sakene med lårklaskende humor og treffende karakteristikker i denne boka som fanger opp det nordmenn – og ikke minst norske lokaljournalister – er opptatt av.

Neil-Young-Special-Deluxe-ho

Neil Young byr på seg selv
Neil Youngs to bøker, Memoarer (Waging Heavy Peace) og Special Deluxe, er ikoniske selvbiografier på linje med Bob Dylans Chronicles og Keith Richards’ Life.
Mens Memoarer handlet mest om livet som etablert artist, er Special de Luxe full av historier fra oppveksten og ungdomstiden. Young skriver blant annet om barndommen i Canada, foreldrenes skilsmisse, de første kjærestene, de første bandene, rock`n` roll-livet, hippiescenen i Los Angeles, de musikalske ambisjonene og de utallige reisene rundt om i verden.
Han forteller åpenhjertig om forholdet til foreldrene, gnisninger blant bandmedlemmene og om sine egne problemer, som anfall av panikkangst på scenen og vanskeligheter med å styre sitt voldsomme temperament. Som ramme rundt historien har han valgt biler – en av hans største lidenskaper. Hvert av de 40 kapitlene er illustrert med Neil Youngs egne tegninger av bilene han har eid.

Neil Young ble født i Canada i 1945. I 1966 flyttet han til California, USA, og like etter dannet han bandet Buffalo Springfield. Han har gitt ut 40 studioalbum med musikk innen sjangrene rock, folkemusikk og country. Han er tatt inn i det gode selskap på Rock and Roll Hall of Fame to ganger, både som soloartist og som en del av Buffalo Springfield. I 2012 ga han ut boken Memoarer (Waging Heavy Peace).

Blogglistenhits

Reklamer