3 tips til god lesing

Høsten holder sitt grep om oss og med vekslende vær og kaldere temperaturer, er det ingen ting bedre enn å krype opp i stolen med en god bok. Her er 3 tips for en god bokhøst.

9788251686112Barn ingen adgang
NRK Super-suksessen Barn ingen adgang! har nå blitt en EKSPLOSIV bok som nå er ute på Vigmostad & Bjørke.
Forfattertrioen Selda Ekiz, Håvard Paulsen og Per Kristian Grytdal har plukket ut 15 av de feteste, mest utrolige og sprø eksperimentene sine – og gir deg svar på det du alltid har lurt på. Du lærer blant annet om hva som skjer når du putter mentospastiller i en Cola, hvordan du kan sprenge et troll, hva en promp inneholder, hva lyd egentlig er og mye, mye mer. I tillegg inneholder boken ti fantastiske partytriks, og en hel haug andre morsomme ting du kan gjøre hjemme. Så finn frem vernebrillene og send ut nabovarsler!
Selda Ekiz (f.1984) er fysiker og programleder. Hun har en mastergrad i fysikk, og har tidligere vært programleder for NRKs program Newton. I 2013 vant hun Gullruten sammen med Thomas Seltzer for beste programleder.
Håvard Paulsen (f.1979) er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han har blant annet vært tilknyttet Den kulturelle skolesekken, og han er nå fast programleder i NRKSuper.
Per Kristian Grytdal (f.1974) jobber til daglig på vitensenteret INSPIRIA i Sarpsborg.

Ingen-bror-faar-bli-igjenIngen bror får bli igjen
Fra Gyldendal kommer nå en sterk historie fra krigen i Afghanistan, sett fra afghansk side.
17 år gammel ble afghaneren Faizullah Muradi rekruttert som tolk for de norske kampstyrkene i Afghanistan. I løpet av sine to år i aktiv tjeneste var Faizullah involvert i noen av de hardeste kampene norske militære enheter har utkjempet. Da Norge trakk seg ut ble han overlatt til seg selv. Soldatløftet «ingen bror får bli igjen» viste seg å være tomme ord. Faizullah ble sporet opp av Taliban, som truet ham og familien på livet.
Etter en dramatisk flukt organisert av menneskesmuglere via Iran, Hellas og Italia kom han omsider til Norge. Her håpet han å få asyl, men i mai 2014 ble han hentet av politiet i Mandal og satt på første fly ut av landet. Utsendelsen førte til stort oppstyr i mediene, sterke reaksjoner fra opposisjonen på Stortinget, og voldsomme protester fra soldatveteraner.
Ingen bror får bli igjen er Faizullahs egen historie, skrevet i samarbeid med forfatteren Jon Gangdal.

9788242171016_0Slekters gang av Jan Kjærstad
Kan menneskeskjebner være flettet sammen på andre måter enn vi tror? Er det mulig å velge hvem vi vil være i slekt med?
Agnes legger ut på en pilegrimsreise. Rita samtaler med Fridtjof Nansen i tårnet på Polhøgda. Maud seiler på en flåte nedover Kongofloden. Bjørg skriver dikt på Gaustad sykehus. Laila er lugarpike på MS Bergensfjord. Ingri blir den yngste ministeren i regjeringen.
I Villa Bohre på Lysaker har seks generasjoner levd og elsket og slåss gjennom det 20. århundret. I sentrum står Rita Bohre og et livsverk kalt «Femina erecta». Det handler om at kvinner må stå oppreist. Alltid oppreist. Samtidig er det et oppgjør med menns krokodillementalitet.
Slekters gang er ikke bare en slektsroman, det er også fortellingen om en liten, merkelig nasjon som gikk under navnet Norge. Jan Kjærstad en er av Norges fremste skjønnlitterære forfattere. Slekters gang er en slektskrønike fra det 20. århundrets Norge.
«Slekters gang er en ambisiøs og, tør man si det, storslått roman. Den er mangfoldig nok til at alle vil kunne interessere seg for en del av den, mens få vil like alt. Dette er å regne som en anbefaling.» skrev Bjørn Gabrielsen i DN Magasinet om boken.
Vi foreslår at du går for lydbokversjonen fra Lydbokforlaget. Boken blir lest av Ingrid Vollan

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: