Siri Pettersen får Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend 

Foto: Lars Myhren Holand
Foto: Lars Myhren Holand

—Siri Pettersen har markert seg som en fantastisk historieforteller og bøkene hennes har mange lesere. Vi vil at Siri Pettersen skal fortsette skrivingen og bokhandlerstipendet er et bidrag til det, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det: «Pettersen har ein språkleg tryggleik som ikkje er vanleg å spore hos så ferske forfattarar. Ho losar oss gjennom den omfattande forteljinga ho har skapt med presisjon, innleving og solid kunstnarisk tyngde.»

Om forfatteren
Siri Pettersen (44) har utgitt Råta (2014) og Odinsbarn (2013), begge i Ravneringene-serien. Siste bok i serien, Evna, kommer for salg i oktober. Bøkene er solgt til flere land, blant annet Sverige, Brasil, Tjekkia, Danmark, Polen og Finland. Odinsbarn og Råta ble begge nominert til Bokhandlerprisen og Bokbloggerprisen. I tillegg er Odins barn tildelt Fabelprisen, og Pettersen har også fått Kulturdepartementets debutantpris.

Om Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend
Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000 kroner.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: