Stikkord

Stockholm_ForsideI filmskaper Trine Vollans debutroman Stockholm står Ingmar Bergman sentralt. Den svenske regissøren har inspirert forfatteren i mange år, og nå er det altså blitt bok av det.
Stockholm er en sterk historie om kunstnersinn og hverdagsliv, om store forbilder og søken etter identitet, skrevet i et originalt og spenstig språk. Vi møter en småbarnsmor som skal lage en film om Ingmar Bergman og som sliter med å finne balansen i tilværelsen:
Du skal lage en film, om Bergman – og deg. Du eier ikke skam. Noe om ham og filmene hans, din opplevelse. Av infamiteten i Enskilda samtal. Den bølgende fiendskapen, usagt, en kvalmende sky. Og Smultronstället. En drøm i sort hvitt. Visuelle tanker. Du suges inn i det, mystikken, de vakre damene som snakker klokt med fornærmet trutmunn.

Trine Vollan vant et stipend i Schibsted Forlags manuskonkurranse i 2011 med denne romanen.

«Dette at romanen er holdt i du-form gir leseren opplevelsen av å stå i dialog med teksten. Trine Vollans bruk av dette grepet er svært vellykket. Vellykket er også måten hun lar sin hovedperson lengte etter de store følelsene.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

Trine Vollan (f. 1964) er dramatiker og filmskaper og underviser i drama og dramatikk ved Nansenskolen på Lillehammer. Hun er utdannet cand.philol. med hovedfag i filmvitenskap ved NTNU. Hun har bl.a. jobbet som leder av Norsk Litteraturfestival, informasjonsleder for Ultimafestivalen og kunstnerisk rådgiver/produsent for Juni Dahr. Hun debuterte som dramatiker med enakteren Eggeskall i 2000 og har laget flere kort- og dokumentarfilmer. Vollan er opprinnelig fra Trondheim, men bor i Oslo.
Se intervju med forfatteren her

Les begynnelsen av boka her

 

Reklamer