Kokkejævelen er tilbake

Medium_raa_Anthony_Bourdain_hoHan startet som oppvaskhjelp og endte som chéf. Anthony Bourdain ble verdensberømt for sine munnrappe rapporter fra kokekunstens verden i bestselgeren Kokkejævler. Nå er han tilbake med nykvesset kjøkkenkniv på Schibsted forlag.
I Medium rå slår vi følge med Bourdain som profesjonell omreisende innen mat og drikke. Underveis serverer han den ene verbale godbiten etter den andre. Selv beskriver han boken som et ”blodig valentinkort til dem som lager mat.
Han sammenlikner og setter opp mot hverandre ting han har sett med det han ser. Tar pauser på veien og tilstår, skjeller og smeller, graver og spør, roser og henger ut. Han er mer enn medium rå i sine beskrivelser av navngitte personer, men viser også en litt mykere side av seg selv. Blant annet forteller han om hvordan det å bli far har påvirket ham.
Men hele tiden kommer han tilbake til det grunnleggende spørsmålet: «Hvorfor lage mat?» Eller enda vanskeligere: «Hvorfor lage god mat?» Boken begynner med en hemmelig og høyst ulovlig nattlig sammenkomst for verdens mektigste kjøkkensjefer, som han sammenlikner med et mafia-treff. Og etter hvert får alle miljøene han skildrer, på begge sider av Atlanteren, sine hemmeligheter avslørt til det innerste.

Anthony Bourdain om Medium rå: http://www.youtube.com/watch?v=VdyZ-8KMnhg

Bokdata:
Medium rå, oversatt av Morten Hansen, ISBN 978-82-516-5509-5, ib., 296 s., kr 299,-, i salg 9. april.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s