Stikkord

Bilde

Det er fortsatt godt med tid til å ordne julegavene for oss alle sammen. Og for de som ser etter noen litterære godbiter å pakke inn, adressere til gode venner eller familie og slenge under treet har vi tre gode forslag her.

1. En uvanlig leser av Alan Bennet
En av de mest fornøyelige bøkene jeg har lest på lenge. Det heller spinner rundt dronning Elisabeth II og hva som skjer når hun legger seg til en skremmende last på sine eldre dager. Hun begynner å lese bøker. Underfundig, morsomt og med en liten dose alvor. En virkelig perle.

 

2. Poetisk modernisme
Med Jon Fosse som redaktør ble det for flere år siden laget en samling på 11000 dikt fra 206 poeter fra 33 land. Alt oversatt av 72 norske oversettere/gjendiktere. Denne fikk jeg for nesten tyve år siden – fortsatt er det en av mine favoritter. En flott samling av moderne poesi fra hele verden. Lett å anbefale.

3. Timothy mister seg sjølv av Vegard Markhus
Denne vil glede både store og små. Vegard Markhus har skrevet og illustrert en fantastisk historie om Timothy som bor alene ute i skogen og som får sine vansker den dagen han begynner å miste seg selv – bit for bit. En underholdende fortelling som morer både voksne og barn.

Reklamer