Stikkord

, , , , ,

Selv om det er lenge til jul, så skader det ikke å starte planleggingen av hva som skal gis til hvem. Noen av de beste alternativene jeg vet om er myke bøker. Her er tre pocketbøker som er fine å gi bort.

1. Britannia road 22 av Amanda Hodgkinson
Dette beskrives som en roman om kjærlighet, tap og tilgivelse Da andre verdenskrig slutter, går en mor og hennes åtte år gamle sønn om bord i skipet som skal ta dem til deres nye hjem i England. Silvana er en skygge av seg selv, og hun vet bare to ting: De har overlevd. Og ingen må få vite om den fryktelige hemmeligheten hun bærer på.
I England venter Silvanas mann, som ikke har sett sin lille familie på seks år. Han har funnet et hus til dem, og vil jobbe hardt for å skape et nytt og lykkelig liv. Men han oppdager snart at seks år med krig har forandret dem alle.

3. Jomfrudød av Jeffrey Eugenides
En vakkker, poetisk og grufull roman om de fjerne ungdomsårene da alt tok form og alt som hendte ble bestemmende. Hva skjedde med de fem søstrene Lisbon, og med de unge guttene – nå nesten middelaldrende – som elsket dem og aldri kan komme over deres brå død?
Dette er en usedvanlig generasjonsroman som i skarp detalj fanger inn en epoke og en stemning, ikke minst gjennom musikken de unge spilte og sangenes banale, smektende tekster. En bok om erotisk oppvåkning og tenårenes balansegang mellom uskyld og uventede, urovekkende erfaringer.

 

2. De udødelige av Ketil Bjørnstad
Oslo, høsten 2009. Legen Thomas Brenner er bekymret både for sine gamle foreldre, for døtrene sine og for kona Elisabeth som har en kul i brystet. Romanen handler om en mann som i løpet av noen uker forstår at ingenting er som før, og at alderdommen kryper nærmere.

 

 

 

 

 

 

Reklamer