Det er høst og ingen tid er vel bedre for å dykke ned i bøkenes verden. Gyldendal presenterer framover flere spennende utgivelser. Her er et lite knippe av dem.

Sarah McCoy: Bakerens datter
En nydelig og gripende roman om skjebner merket av krig. «En vakker og hjerteskjærende juvel av en roman skrevet akkurat slik jeg liker dem … Du vil sluke denne i ett eneste, herlig jafs.» sier Tatiana de Rosnay, forfatter av Saras nøkkel.
Boken er ute nå.

Runar Dahle: Bak auga er det natt

Det er ei forteljing om kjærleik og død og varmluftballongar. Om å forsvinne inn i ein person, bak ei sky, og brått kome til syne, langt borte frå alt og alle, i den kalde trekken frå det som er forbi.
Boken er ute nå

Fra lyrikkens verden kommer Anne Bøe med Frostdokumenter

I Anne Bøes dikt finnes en poetisk skjønnhet som lyser med en helt egen styrke. Til tross for sorg, usikkerhet og angst finnes det alltid et stillferdig insisterende lys. Diktene er brennaktuelt politiske, eksistensielt tenksomme og personlig reflekterende.
Kommer 14.september

For barn og ungdom kommer Maja Lunde med Over grensen

Lunde bekrives som en lovende debutant med barnebok basert på 2. verdenskrig. I oktober er det 70 år siden jødeforfølgelsene i Norge. Manusforfatter Maja Lunde har skrevet en spennende barnebok basert på de faktiske hendelsene.
Kommer i september

Lauren Olivier kommer med ungdomsromanen Delirium

Her stilles spørsmålet om kjærlighet kan kureres? Et liv uten kjærlighet er et trygt liv og alle ungdommer får den nødvendige operasjonen. Lena Haloway har alltid sett fram mot den dagen hun skal bli kurert fra kjærligheten. Men rett før behandlingen, skjer det utenkelige. Delirium er første del i en dystopisk trilogi.
Kommer 17. september.

Vendela Vida kommer med boken De elskende

Med De elskende har Vendela Vida skapt nok en uforglemmelig roman om kjærligheten mellom mann og kvinne, mødre og barn. Vendela Vida (f. 1971) er forfatter, journalist og medredaktør av det litterære tidsskriftet The Believer. Vendela Vida kommer til Oslo og Litteraturhuset 25.-26. september.
Boken kommer 20. september

Finn Bjelke fortsetter å skrive om Gretne, gamle gubber sir seg aldri
Han er tilbake – og denne gangen mener han alvor! Trodde du det ikke var mulig å bli gretnere enn Finn Bjelke i Gretne, gamle gubber? Da er det bare å tro om igjen, for i denne oppfølgeren har humøret ikke blitt bedre siden sist – tvert imot.
Kommer 20. september

Heidi Linde kommer med romanen Agnes i senga
Man kan dø av sorg også, tenker Agnes, det har hun lest et sted. Agnes lukker øynene og ser for seg begravelsen sin. Agnes er 32 år, hun er blitt forlatt av kjæresten og flytter inn i farens leilighet. Her er hennes liv.
Kommer 21. september17.9

Og til sist kanskje den som flest av oss venter på?

Carlos Ruis Zafón er klar med Himmelens fange
Den spennende oppfølgeren til Vindens skygge og Engelens spill er endelig her. Suksessforfatter Carlos Ruis Zafón kommer med bind tre i serien om Daniel, Bea, Fermín og de mystiske hendelsene knyttet til bokhandelen Sempere & Sønner og de glemte bøkers kirkegård i Barcelona.
Kommer 24. september17.9

Mer informasjon om alle bøkene finner du hos Gyldendal

Reklamer