Her kommer det som uten tvil vil være et godt julegavetips til mange bokelskere i hele Norges land. Victoria Hislop er en av Norges mest populære forfattere og nå kommer Schibsted forlag med det som beskrives som en liten bokperle. Her byr Hislop på fem stemningsfulle og varme fortellinger av velkjent merke. Med på kjøpet får du en eksklusiv smakebit fra hennes nye roman Tråden som kommer på norsk høsten 2012.
Lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende engasjement blant studenter i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta … Dette er noveller som skapt for mørke høstkvelder. Og så er det bare å glede seg til Hislops kommende roman, Tråden:
Tessaloniki, 1917: Den natten Dimitri Komninos blir født raseres den multikulturelle byen Tessaloniki av en brann. Fem år senere blir lille Katerina sendt til Hellas, da familiens hjem i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen på flere plan.
Tessaloniki, 2001: En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk beretning om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien gjør et uslettelig inntrykk, og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.
Victoria Hislop har studert engelsk ved universitetet i Oxford, og har arbeidet i mange år som reiselivsjournalist, med en spesiell forkjærlighet for Hellas og Kreta. Debutromanen Øya, og hennes andre bok, Hjemkomsten, har begge vært store bestselgere her i Norge, med et samlet opplag på over 400 000. Victoria bor i Kent med mann og to barn.

Bokdata:
En aften på Kreta, oversatt av Toril Storø og Lene Stokseth, ISBN 978-82-516-5673-3, ib., kr 179,-, i salg nå. 

 

 

Reklamer