Debutant Ida Løkås danket ut mer enn 300 konkurrenter i Schibsted Forlags konkurranse om å skrive den beste skjønnlitterære romanen for voksne. Om hennes bok «Det fine som flyter forbi» sier jurymedlem Håvard Rem:

«Boka er en litterær perle av fortettet fortellerkunst. Vi følger hovedpersonens vei fra gutt til mann, gjennom tøffe valg mellom gjengen og hjertet, mellom kynisme og kjærlighet. Ida Løkås har en suveren kontroll over virkemidlene som er oppsiktsvekkende for en debutant.»

«En vakker, moden og annerledes roman. Det er en stor glede å finne et talent som dette
Jurymedlem Ingvar Ambjørnsen

Løkås, som er oppovokst i Bodø og Stavanger, har nylig flyttet tilbake til Norge etter 4 års studier i creative writing i Essex og London. Debutromanen hennes finner sted nettopp i dagens London, nærmere bestemt i området Little Venice. Hovedpersonen er en ung gutt som vokser opp i et kommunalt boligområde, en egen verden-i-verden, midt inne i et av Londons bedre strøk. 
– Jeg mener at vi undervurderer fantasien veldig, hvis idealet er at en forfatter kun bør skrive om det miljøet og den bakgrunnen hun eller han kjenner best. Selv om omgivelsene er fremmede, er de sentrale, menneskelige erfaringene noe vi alle deler, sier hun.

Vinnerbidraget honoreres med 200 000 kroner, og vil etter planen bli utgitt høsten 2012. Juryen, bestående av forfatterne Ingvar Ambjørnsen og Håvard Rem, samt redaksjonssjef i Schibsted Forlag, Kjersti Herland Johnsen, var enstemmig i sin avgjørelse.

Schibsted Forlag deler også ut tre stipender på 25 000 kroner hver, inkludert redaktørhjelp og intensjonsavtale om utgivelse til følgende deltakere:
Victoria Bø, født i Oslo og oppvokst i Fredrikstad. Bor for tiden i Kaukasus.
Trine Vollan, fra Trondheim, bosatt i Oslo. 
Ivar Frode Glomnes fra Lillehammer.

Reklamer