Digitalbok.no kommer med nyheter og godbiter nå. Blant annet biografien om Steve Jobs, Øystein Wiiks to bøker – den ene som ble nominert til Rivertonprisen i 2010, samt tre bøker fra en av thrillerens mestere, Frederick Forsyth.

Steve Jobs
Dette er den autoriserte biografien om Appel-gründeren som døde 5. oktober i år. Steve Jobs må regnes som en av de største innovatører i moderne tid og har hatt en sterk påvirkning på hvordan vi i dag ser på data og underholdning. Boken er skrevet av Walter Isaacson som tidligere har skrevet biografier om størrelser som Albert Einstein.

Øystein Wiik
Wiik høstet stor anerkjennelse for sin debutroman Dødelig applaus som også ble nominert til Rivertonprisen i 2010. Nå er han tilbake med en ny roman om Tom Hartmann og hans ekskone, politietterforskeren Cathrine Price. Handlingen i Slakteren er lagt til Sør-Frankrike, og igjen klarer Tom Hartmann å rote seg borti høyspente kriminelle miljøer.

Frederick Forsyth
Når det kommer til thriller-sjangeren er det ikke mange som er bedre enn Frederick Forsyth. Ingen har samme fokus på detaljer og bakgrunn for historiene sine enn Forsyth. Resultatet har blitt en rekke bestselgende romaner med solid fundament i den virkelige verden, men som utspinner seg i en fiktiv historie.

Omtale av Slakteren av Øystein Wiik
Bokinspirator Liv Gade ga følgende omtale av Øystein Wiiks Slaktereni ukebladet Familien tidligere i år:
Øystein Wiik er utdannet skuespiller og sanger. Han var ansatt på Det norske teateret i mange år, og gjorde stor suksess i rollen som Jean Valjean i Victor Hugos ”Les miserables”. I fjor debuterte han som krimforfatter med ”Dødelig applaus”, og jeg sier bare for en debut!
Her kommer han med ”den vanskelige andreboken” og vi kan bare slå fast at han har klart det igjen.
Wiik skriver en slags rock and roll-thriller. Det er høyt tempo med en gjøglers elleville fantasi. Du får servert frydefulle grøss på rekke og rad. Muligens er ikke alt helt sannsynlig, men veldig gøy!
Vi skal til Capp Ferrat i Sør-Frankrike og møter igjen musikkkritikeren Tom Hartman. Han har en egen evne til å rote seg bort i høyspente kriminelle miljøer, og denne gang går det virkelig ille. Hans gamle studievenn Eddi Jones har en forretningside å diskutere. Problemet er bare at han også har et lik av en vakker kvinne i bagasjerommet.
Eddie er gift med den smellvakre og høyst oppegående Irene Willum. Hun er sexy, og smart og blir betegnet som et forretningstalent. Irene vet godt at Eddi er notorisk utro. Det spiller ikke så stor rolle. De lever hvert sitt liv.

Hjemme i Oslo sitter Toms ekskone, politietterforsker Cathrine Price.
Cathrine er en kul og tøff dame. Hun er smart og sterk, men saken hun nå har fått i fanget forvirrer henne. Levninger fra den fryktede kunst kritikeren Gerhard Elming – også kalt Slakteren, ankommer Galleri PL på Grunerløkka under en vernissage med hele Oslo fiffen tilstede. Anrettet som en grotesk kopi av et av verdens mest berømte kunstverk. Stuntet skaper både munterhet og avsky. Cathrine skjønner snart at det finnes en kobling fra det groteske mordet i Oslo til Capp Ferrat hvor Tom befinner seg.
”Slakteren” er en internasjonal thriller med høyt tempo. Handlingen er lagt til Rivieraens rikeste ferieparadis. Et solrikt sted for lysskye individer.
Boken er full av humor, hemmeligheter, begjær og umettelig hevnlyst.
Gled deg!

Reklamer