Flere godbiter ute fra Schibsted og Gyldendal for tiden.

Percy Jacksons siste utfordring
De fleste ungdommer får presanger på 16-årsdagen sin. Percy Jackson får en spådom som sier at han kan redde eller ødelegge hele verden. Ute på Schibsted forlag nå.
I Den siste olympier, den femte og siste boken i den populære serien om Percy Jackson, får vi endelig vite mer om den lenge omtalte spådommen som har kretset rundt den greske halvgudens 16-årsdag.
I følge profetiene skal det skje noe forferdelig akkurat denne dagen. Og etter som datoen nærmer seg er det stadig flere tegn som viser at katastrofen er nær: Tyfon herjer langs kysten og titanen Kronos er på vei mot New York med sin mektige hær. Og mens kampen om den vestlige sivilisasjons fremtidige eksistens raser i gatene, må Percy kjempe mot sin egen skjebne – spådommen som varsler at han skal dø.
Rick Riordan bor i San Antonio med sin kone og to sønner. Han er først og fremst kjent for bøkene om Percy Jackson, som har vunnet en rekke priser. Serien er blitt solgt i millionopplag og har ligget på bestselgerlistene verden over. 500 000 lesere kåret Rick Riordan til den mest populære barnebokforfatteren i USA tidligere i år.
Bokdata: Percy Jackson – Den siste olympier, oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen, ISBN 978-82-516-3612-4, ib., 384 s., kr 299,-, i salg nå.

Årets Hvem Hva Hvor fra Schibsted forlag er nå kommet. Den stripete tjukkasen feiret 75-årsjubileum i fjor og holder fortsatt koken.
Hvem Hva Hvor omtaler de viktigste hendelsene og nyhetene fra året som har gått innen temaene politikk, kultur, sport og vitenskap. I tillegg inneholder den lister med resultater, fakta og kuriosa.
I årets utgave finner vi blant annet en lengre artikkel om terrorangrepene i Norge 22. juli, samt flere gripende bilder fra tiden etter tragedien. Ellers er opprørene i den arabiske verden, den økonomiske krisen i Hellas og opptøyene i London blant nyhetssakene som blir omtalt.
Ski-VM i Holmenkollen og Norges triumf i Tour de France er blant sportsbegivenhetene vi husker best fra året som gikk. Mens den 134 timer lange direktesendingen Hurtigruten – minutt for minutt er en del av NRK-historien det er verdt å minnes.
Dette og mye, mye mer finner du i Hvem Hva Hvor 2012.
Bokdata: Hvem Hva Hvor, ISBN 978-82-516-5511-8, ib., 464 s., kr 349,-, i salg.

Tintin-bøker i kjølvannet av storfilmen
Gyldendal slipper nå flere Tintin-bøker i forbindelse med den nye storfilmen som hadde premiere i oktober.

På eventyr med Tintin – historien fra kinofilmen
Da Tintin kjøper modellskipet Enhjørningen, havner han i eventyr der både pirater og en hemmelig skatt inngår. Jakten på Enhjørningens hemmelighet leder ham langt til havs, til den stekende ørkenen og langt av gårde til ukjent land.
Hergés tegneserier er oversatt til mer enn 80 språk og har solgt i over 230 millioner eksemplarer verden over. Verdenspremiere på den første av tre filmer laget av Steven Spielberg og Peter Jackson i oktober.
Les mer om boken

Tintin farer til havs – Tintin-spenning for ferske lesere.
I denne spennende lettlest-boka møter vi Tintin og Terry og blir med dem på det første møtet med kaptein Haddock. Men fienden er rett i hælene på dem. Kan trioen overleve et angrep til sjøs? Det er opp til Tintin å redde dem ut av vanskelighetene. Boken har fantastiske bilder fra filmen, og er fortalt i et enkelt språk og er designet med tanke på helt ferske lesere.

Tintins dristige flukt – tøff bildebok om Tintin.
Filmen om Tintin har alt man forventer av en storslagen og spennende familiefilm. I denne bildeboka kan du lese om da Tintin fant en hemmelig beskjed i et gammelt modellskip, og om hvordan han og Terry plutselig er i sentrum av et stort mysterium – og i stor fare – fanget om bord på et skip langt til havs. Kan Tintin flykte i tide til å tyde den hemmelige beskjeden?

Gretne, gamle gubber – Håndbok i surmuling
Finn Bjelke med humoristisk og treffende bok om hverdagslivets utfordringer.
Alt blir i grunnen bare verre etter som årene går: festene, musikken, helsen, sexen, trafikken og de tekniske utfordringene i hverdagen. Er det rart man blir en gretten gammel gubbe som klager over alt? Gretnest av alle er Finn Bjelke, og i denne boken legger han ikke fingrene imellom – til glede for alle godt voksne menn som vil finne både gjenkjennelse, trøst og ikke minst mye å le av.
Er du blant dem som gremmes over lavkarbo-mas og musikken i klesbutikker? Tar du deg selv i å sitere din far? Mener du at kaffen har blitt fryktelig dyr? Da er du blitt en gretten gammel gubbe, og dette er boken for deg!

Reklamer