Det skriver Schibsted Forlag om en av sine siste utgivelser – Finklerspørsmålet av Howard Jacobson. Dette er en varm og vittig fortelling om utestenging og tilhørighet, rettferdighet og vennskap aldring, visdom og det å være menneske og jøde. 
Julian Treslove og Sam Finkler, er gamle studievenner. Til tross for at livene deres har gått i vidt forskjellige retninger, har de holdt kontakten. De møtes jevnlig hos sin tidligere lærer, tsjekkeren Libor Sevcik. Her mimres det om gode tider – livet, døden og kjærligheten.
På vei hjem etter en vellykket helaften blir Treslove brutalt ranet. Han er overbevist om overfallet har sterke antisemittiske overtoner. Men han er jo ikke jøde?  Fra det øyeblikket begynner han å stille spørsmål både ved hva og hvem han er.

«Spekket med humor, varme, intelligens, følelser og forståelse.» Observer

Finklerspørsmålet vant den høythengende Booker-prisen i fjor og er så langt oversatt til 26 språk. Romanen har fått strålende kritikker for sitt vakre språk og herlige humor. Howard Jacobson er blitt beskrevet som Londons svar på Woody Allen: Bøkene hans er både morsomme, alvorlige og tankevekkende.

Howard Jacobson (f. 1942) er en prisbelønt britisk forfatter og TV-produsent. Han har blant annet skrevet romanene The Mighty Walzer, Kalooki Nights og nå sist den kritikerroste The Act of Love. Howard Jacobson bor i London sammen med kona Jenny.

Bokdata: Finklerspørsmålet, oversatt av Tone Formo, ISBN 978-82-516-5543-9, ib., 432 s., kr 349,-, i salg nå.

Reklamer