Den internasjonale bestselgeren Drageløperen er allerede blitt en moderne klassiker. Nå kommer romanen i tegnet versjon og bidrar til at den gripende historien treffer en ny generasjon lesere verden over som er ute på Schibsted Forlag nå.
Jeg har begynt å lese denne tegnede versjonen av romanen og er fra første blikk fengslet. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Vakre tegninger, med utsøkt stemningsskapende strek.
De flotte, fargerike illustrasjonene gir nytt liv til til den uforglemmelige fortellingen om Amir og Hassan og deres grensesprengende vennskap. Drageløperen er en vakker historie om tap og smertefull forsoning, i et land og en kultur gjennomsyret av vold og konflikter.
Tegneserieromanen basert på Khaled Hosseinis mesterverk utgis nå i en rekke land, blant annet Italia, USA, England, Canada, Tyskland, Spania og Frankrike.
Kombinasjonen romantekst og tegninger er noe som appellerer til mange unge lesere og vi er glade for å kunne introdusere nettopp Drageløperen for barn helt ned i 12-årsalderen.
Det er Hosseinis italienske forlag Piemme som står bak denne utgivelsen. Hosseini selv har ikke hatt noe med produksjonen å gjøre, men han er svært fornøyd med resultatet.
Khaled Hosseini ble født i Kabul, Afghanistan, i 1965. I 1980 fikk familien hans asyl i USA og slo seg ned nord i California, hvor han fortsatt bor med kone og to barn. Hosseini er utdannet lege, men jobber nå som forfatter, og er aktivt engasjert i humanitære spørsmål gjennom sin egen stiftelse The Khaled Hosseini Foundation. I tillegg til Drageløperen har Hosseini utgitt romanen Tusen strålende soler, også den en internasjonal bestselger, utgitt i nærmere 70 land. Han skriver nå på sin tredje roman. Les mer på forfatterens offisielle hjemmeside:

 Les også eksklusivt intervju med Khaled Hosseini på Plans URO-sider for ungdom

Fakta om boken:
Drageløperen – tegnet roman, ISBN: 978-82-516-5521-7, illustrert av Fabio Celoni og Mirka Andolfo, oversatt fra italiensk av Nina Haugdal, ib., kr 249,-, i salg nå.

Reklamer