Gyldendal Forlag presenterer noen gode nyheter nå i oktober.

Natthagen

Natthagen av Knut Faldbakken
Natthagen er en mørk og besnærende psykologisk krim
En mann vender tilbake til Hamar etter flere års fravær. Han er en outsider, en fremmed, med en fortid der det fins mye å skjule. Et fengselsopphold har avskåret all kontakt med hjembyen. Han ønsker å gjøre visitten kort, han skal ordne det praktiske etter morens bortgang, og så forlate byen. Men noe tvinger ham likevel til å bli, fortidens skygger tar tak i ham og holder ham tilbake. Glemte lidenskaper lokker.
Knut Faldbakken utforsker menneskets mørkeste sider. Han gjør det med stor innsikt og uhyggelig dristighet.
Les mer om boken
 

Å dele en flamme

Å dele en flamme av Annette Mattsson
Vi møtes, vi forelsker oss. Vi ønsker å dele en flamme – men klarer vi å holde den i live?
De åtte novellene i Å dele en flamme går tett innpå par som har levd lenge sammen og er sterkt knyttet til hverandre, men på ulike måter. Det er mennesker som utfordrer seg selv og den de lever sammen med.
Les mer om boken

Borte

Borte av Mo Hayder
Den tredje boken i serien om politidykker Flea Marley og etterforsker Jack Caffery.
En bil er blitt stjålet. Men det er ikke noe vanlig biltyveri. Bilen ble tatt med makt fra eieren. Og i baksetet satt en passasjer. En jente på elleve år. Hun er fortsatt savnet.
Les mer om boken

løp svartøre, løp

løp svartøre løp / ruohta muzetbeallji ruohta av Rawdna Carita Eira
Vakre og bevegelige dikt fra en samisk erfaringsverden.
løp svartøre løp / ruohta muzetbeallji ruohta er en poetisk, bevegelig og billedsterk diktfortelling. Sentralt i fortellingen står forholdet mellom reinsdyret Svartøre og jenta som er diktenes jeg. Boken er trykt i to deler – på samisk og norsk.
I september har Beaivvaš Sámi Nášunalteater urpremiere på hennes første helaftens skuespill: Sangen fra Rotsundet/Guohcanuori šuvva. Stykket skal så ut på turné.
Les mer om boken
 

Nordahl Grieg

Samlede dikt av Nordahl Grieg
Nordahl Grieg (1902–1943) ville gå inn i sin tid. Det gjorde ham omdiskutert, men også elsket.
Allerede som syttenåring gikk han til sjøs. I 1927 dro han til Kina og rapporterte fra borgerkrigen der, senere bodde han lenge i Sovjetunionen under Stalin-regimet.  
Hele tiden skrev han dikt. Fedrelandsdiktene fra krigstiden ble utgitt i 1945, i et opplag på 70 000. Men i sitt korte liv skrev han også landskapsdikt, kjærlighetsdikt og dikt med eksistensielle temaer.
Les mer om boken

Reklamer