Blodøye

Ravn – Blodøye er et storslått vikingeventyr fra 800-tallets England, full av nervepirrende action og blodige slag. Dette er første bok i trilogien om Ravn, skrevet av det nye fortellertalentet Giles Kristian.
I to år har Osric ført et enkelt liv, selv om hans blodrøde øye og gåtefulle fortid gjør at innbyggerne i Abbotsend unngår ham. Når landsbyen en dag blir angrepet og plyndret av hensynsløse vikinger fra nord, blir gutten tatt til fange.
Osric lar seg etter hvert fascinere av nordmennenes verden og eventyrlyst, og han viser seg å være den fødte kriger. Han knytter et nært bånd til høvdingen Sigurd, som døper ham om til Ravn. Men nordmennene lever i en brutal verden der en ung mann må drepe for å overleve. Og når vikingenes brorskap trues med utslettelse, må Ravn velge side. Han begir seg inn på en farefull vei.

Giles Kristian (f. 1975) er halvt norsk og bor i London. Han har studert engelsk litteratur og historie. Kristian har en tidligere karriere som musiker i popgruppa Upside Down hvor han var vokalist, men er i dag forfatter på heltid. Ravn – Blodøye er hans debutbok, og første bok i trilogien om Ravn og vikingenes brorskap.

Les mer om forfatteren  

*Oversatt av Morten Hansen * Innbundet, 384 sider * ISBN: 978-82-8211-184-3 * Pris: 369,-

Reklamer