Stikkord

Fiender til vi dør

Schibsted Forlag kommer nå med boken Fiender til vi dør skrevet av Magnus Borgen. Etter omtalen å dømme: Et must for alle som er glad i fotball – og sikkert enda fler.

Fiender til vi dør er faktisk den boken jeg ser med mest interesse fram mot denne høsten. Som fotballinteressert finnes det få ting som er som de virkelige lokaloppgjørene. I Magnus Borgens bok blir vi med på en reise gjennom de mest beryktede fotballoppgjørene i verden! Magnus Borgen har opplevd stemning, spenning og ren frykt når lokale erkefiender har barket sammen. Han skildrer intensiteten blant tilskuerne, og han setter fotballen i sammenheng med landenes historie, politikk og samfunn.
Her er vi tilstede på tribunen når River Plate møter Boca Juniors i Argentina, der Diego Maradona er en egen tidsregning. Vi hører mobbesanger kastes mellom Liverpool og Manchester United på Anfield Road, og vi føler den rungende stillheten når Barcelona scorer på Real Madrids hjemmebane. Vi får være flue på den gule vegg på Westfalenstadion i Dortmund, og vi bringer dårlig karma over East Bengal i Indias viktigste fotballkamp. Og plutselig forstår vi hvorfor derbyene er så viktige for fansen at kampresultatet avgjør hva indiske supportere spiser til middag etterpå.

Magnus Borgen (født 1981) er utdannet statsviter fra Universitet i Oslo. Han har jobbet med gravende research til dokumentarfilmer og har jobbet for BBCs samfunnsavdeling, i aftenposten.no og som frilansjournalist. Fiender til vi dør er hans første bok.

Bokdata: Fiender til vi dør, ISBN: 978-82-516-3608-7, ib., 452 s., kr 299,-, i salg 1. september.

Fiender til vi dør lanseres i kveld klokka 20.30 under litteraturfestivalen ”Ord i grenseland” i Fredrikstad: http://ordigrenseland.no/program/

 

Reklamer