Berørt

I disse dager lanseres Mette Grøholdts bok Berørt – En overlvers beretning på Gyldendal forlag.
Stadig flere nordmenn overlever kreft. Men sykdommen er med deg for alltid. Det lever i dag nær 200 000 mennesker i Norge som har eller har hatt kreft. For mange av dem blir livet aldri helt det samme igjen. En nylig utkommet rapport fra Helsedirektoratet fastslår at 1 av 3 som overlever kreft, må leve videre med ulike skader etter behandlingen. Samfunnet har ikke vært tilstrekkelig oppmerksomme på denne raskt voksende pasientgruppens utfordringer og behov.
Mette Grøholdt satte ord på tilstanden mellom syk og frisk i kronikken ”De stumme plagede”, som i 2010 vant Aftenpostens kronikkonkurranse. Den vakte stor oppmerksomhet, og Grøholdt er en ettertraktet foredragsholder for helsepersonell og pasienter.
I boken Berørt forteller hun sin sterke historie, som startet med diagnosen livmorhalskreft i 2006. Vi følger henne og familiens liv gjennom flere tilbakefall og runder med behandling, frem mot forsoning med et liv som varig plaget overlever. Berørt er en personlig, ærlig og positiv bok for alle som er berørt av alvorlig sykdom og varige plager.

 

Reklamer