Hotel Eldorado

Bokhøsten er i gang og i tiden fremover vil vi presentere så mye vi kan av nyhetene på bokfronten her på leselysten.com. Først ut er boken Hotel Eldorado som nå er ute på Schibsted forlag.
Malaga, 1961. Solen skinner, dressene er dyre, drinkene stive og flyvertinnene filmstjernevakre. Det norske chartereventyret er så vidt i gang. Bli med på en fascinerende reise i tid og sjekk inn på Hotel Eldorado. Nærmere et norsk Mad Men-univers kommer du ikke!
I denne ambisiøse romanen møter du sjømannen Aksel Hjelle som virvles inn i denne luksuriøse verdenen i noen måneder, som altmuligmann på Hotel Eldorado. Stedet der Braathens SAFE skal fly inn velstående nordmenn for en ukes luksus og nytelse. Her møter han Ella og Ivar. Hun pliktoppfyllende og representativ hustru, han barsk og kynisk firmamann. Og ikke minst treffer han den kompromissløse kunstneren Balbo. Hva møtene med disse tre menneskene innebærer, aner verken leseren eller Aksel omfanget av, før han nok en gang går i land i Malaga, mer enn førti år senere.
Hotel Eldorado er en vidtrekkende roman, som tar leseren med inn i en epoke preget av gründerånd, optimisme og machokultur. Men historien har langt mørkere undertoner når den skildrer menneskene som nærmest blir rekvisitter i de glitrende omgivelsene, og som er tvunget til å leve med konsekvensene av andres valg.
Les begynnelsen av romanen her

 Besøk Hotel Eldorado på Facebook

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Tor Even Svanes (født 1978) er fra Tjøme og bor i Oslo med kone og to sønner. Han er utdannet medieviter og debuterte som forfatter i 2006 med romanen Den andre sønnen (CappelenDamm).

 Bokdata: Hotel Eldorado, ISBN: 978-82-516-5615-3, ib., 316 s., kr 299,-, i salg 10. august.

Reklamer