Aschehoug og Gyldendal kommer med feller minnebok om 22. juli. Slik lyder pressemelding fra Aschehoug og Gyldendal:
Angrepet på regjeringskvartalet i Oslo og massakren på Utøya i Tyrifjorden er skjellsettende hendelser som har endret Norge. 77 høyt elskede personer ble drept, og enda flere skadd. Tilbake står fortvilte familier, venner som savner, og et helt land i sorg. Etter at terroren rammet Norge 22. juli fant Aschehoug og Gyldendal tidlig ut at de begge jobbet med en minnebok hvor inntektene skulle gå til 22. juli-fondet. I stedet for å konkurrere bestemte forlagene seg for å samarbeide om utgivelsen.
Boken Vårt lille land vil bli et minnesmerke over 22. juli og dagene som fulgte. Den inneholder bildene og sitatene som gjorde så sterkt innrykk, de viktigste talene og appellene, og sangene vi sang de første dagene av sorgen. Boken viser hvordan vi tok vare på hverandre og prøvde å finne mening i det meningsløse.
 Vårt lille land er planlagt utgitt 31. august og vil koste 200 kroner. Alle bidragsytere til boka, fotografer og formgivere, trykkeri, forlag, bokklubb og bokhandlere, har jobbet vederlagsfritt. Denne unike dugnadsinnsatsen har gjort det mulig å lage en vakker minnebok med svært lave kostnader, og overskuddet vil i sin helhet bli overført til 22. juli-fondet til gjenreising av Utøya.

Reklamer