Gyldendals pocketslipp for juli – vinn bøker!

Norske kanonkrim-debuter, amerikansk krimkonge og en skjult perle fra Mankell er blant høydepunktene i Gyldendals pocketslipp for juli. Og du kan vinne alle sammen!!!

Skinndød

Skinndød av Thomas Enger
NORSK KRIMSENSASJON – SOLGT TIL 17 LAND! NR. 1 I DANMARK!
Et brutalt kvestet offer: Liket av en halvt nedgravd kvinne blir funnet i et telt på Ekebergsletta. Hun er steinet til døde, og det er merker etter piskeslag på ryggen. Den ene hånden er også kappet av.
En ensom ulv: Krimjournalisten Henning Juul mistet sin sønn i en brann to år tidligere. Nå vender han tilbake igjen på jobb, sterkt plaget både av fysiske og psykiske arr, og det blir et vanskelig møte med kollegene, ekskona og politiet.
Et voksende mysterium: Juul blir satt til å dekke det brutale drapet, og det tar ikke lang tid før han kommer over et spor som stadig blir farligere. Og til tross for en rask arrestasjon, er Juul overbevist om at historien er adskillig mer sammensatt enn politiet tror. Særlig når det dukker opp enda et lik …
Skinndød er solgt til hele 17 land, England og USA inkludert. Det anerkjente amerikanske forlaget Simon & Schuster vil lansere Thomas Enger i kjølvannet av Henning Mankell og Stieg Larsson. Filmrettighetene er solgt for samtlige seks bøker.

 

Metallmyk

Metallmyk av Asle Skredderberget
En sen fredag kveld blir tallknuseren Håvard Gabrielsen skutt og drept i lokalene til Optima Finans på Aker Brygge. Henrettet etter skudd til hodet og brystet.
Økokrim-etterforsker Milo Cavalli blir lånt ut til drapsavsnittet og står overfor sitt første drap. Saken er også personlig: Gabrielsen var Cavallis studiekamerat. Etterforskningen bringer ham til skyggesidene av norsk næringsliv i finansbransjen og våpenindustrien.
Metallmyk er en krim om penger, våpen, dobbeltmoral og skriftemål.

 

 

Loven i en Lincoln

Loven i en Lincoln av Michael Connelly
Michael Haller driver advokatpraksisen fra bilen sin, en romslig Lincoln. Han har tre stykker, og egen privatsjåfør. To ganger fraskilte Haller er stadig på jakt etter innbringende jobber. Saken han drømmer om, kommer. Men han oppdager snart at saken har en grusom bakside …
Loven i en Lincoln brakte Michael Connelly helt til topps på bestselgerlisten i New York Times da den utkom i USA. Boken foreligger nå som film med Matthew McConaughey i rollen som Michael Haller.
Michael Connelly (f. 1956) var en kjent og prisbelønnet kriminalreporter i Los Angeles Times. Han debuterte i 1992 som krimforfatter med The Black Echo som ble tildelt den prestisjetunge Edgar-prisen for beste krimdebut. Siden har hat utgitt et titalls glitrende krimromaner. Connellys bøker har solgt vanvittige 30 millioner eksemplarer verden over – bare 2,5 millioner i Sverige alene.
«Kanonbra krim.» Berit Kobro, VG
«En stjernekrim, så vel i tanke som i utførelse.»  Terje Stemland, Aftenposten
«Meget god krim fra veteran i sjangeren.» Kurt Hanssen, Dagbladet

 

Betongblondinen

Betongblondinen av Michael Connelly
Harry Bosch, kriminalbetjent i Los Angeles, står tiltalt for å ha skutt ned og drept en uvæpnet mann i tjeneste. I en by preget av Rodney King-saken og opptøyene som fulgte, er det mannens enke som har rettens sympati.
Men Harry er overbevist om at mannen han skjøt fire år tidligere, er identisk med Dukkemakeren. Mannen som myrdet elleve prostituerte og sminket likene. Rettssaken har nettopp begynt da liket av en ukjent kvinne blir funnet …
«… det er vanskelig å legge fra seg denne boken.»
Rino Rådahl, Bergensavisen
«Betongblondinen av Michael Connelly er en interessant kriminalroman … i høyeste grad verd å lese.»
Harald Skjønsberg, Dagbladet

 

Den siste coyote

Den siste coyote av Michael Connelly
Harry Bosch, kriminalbetjent i Los Angeles, er tvangspermittert «på grunn av stress». Han har i sinne sendt sin nærmeste overordnede gjennom en glassplate.
Likevel tar han opp en 35 år gammel uoppklart drapssak. Da han var tolv, ble liket av en prostituert kvinne funnet i en søppelkasse i en bakgate i Hollywood – hans egen mor. Mektige menn var involvert, og saken ble aldri forsøkt løst. Nå begynner han igjen å nøste i trådene …
«… det er deilig krim! 380 sider går unna i en fei.»
Anne B. Ragde, Aftenposten
«Ikke minst klarer Connelly i denne boka å løfte hovedpersonen Harry Bosch fra en klisjé til et komplisert og derfor spennende menneske.» Harald Skjønsberg, Dagbladet

 

 

Mannen i bagasjerommet

Mannen i bagasjerommet av Michael Connelly
Den døde i bagasjerommet er Tony Alisio, en produsent av femteklasses pornofilmer. Av obskure årsaker har han kunnet strødd om seg med penger. Blant annet har han tilbrakt atskillig tid i Las Vegas’ mer fasjonable spillebuler. Mye av intrigen utspiller seg der, i omgivelser som er Harry Bosch fremmed.
Michael Connelly knytter an til en kjent og kjær tradisjon i amerikansk kriminallitteratur: Det essensielle ikke bare intrigen, men også det å ta pulsen på et samfunn. Samtidig er boka – nær sagt naturligvis når vi snakker om Connelly – en pageturner av rang.
«… en gave til norske krimlesere.»
Harald Skjønsberg, Dagbladet
«Et lik blir funnet i bagasjerommet på en Roll’s Royce – og dermed er vi i gang. Politiromanens moderne mester Michael Connelly lar Harry Bosch gå på smell etter smell mens han etterforsker drapet.»
Fredrik Wandrup i «5 hardkokte tips» i Dagbladet

 

 

Angels flight

Angels Flight av Michael Connelly
En mann og en kvinne blir funnet myrdet i en kabelvogn på toppen av Angels Flight i hjertet av Los Angeles. Mannen er en av LA-politiets mest forhatte personer, den svarte advokaten Howard Elias.
Kriminalbetjent Harry Bosch aner snart at saken involverer rasekonflikter. En liten gnist nå, så vil kruttønna Los Angeles eksplodere. Og i tillegg til å finne en hensynsløs drapsmann, må han kjempe mot mektige krefter innad i politiet.
«Angels Flight er nemlig en ny triumf, avgjort en av de beste romanene Michael Connelly har satt navnet sitt på.» Erik Valebrokk, Dagsavisen
«Mesterstykke av en krimroman, med en av tidenes mest sjokkerende avslutninger.»
Terje Thorsen, Dagbladet

 

 

Daisy sisters

Daisy sisters av Henning Mankell
Daisy Sisters (svensk utg. 1982) er en historisk roman om Sverige gjennom fire tiår, fra 1941 til 1981. Boka viser oss en annen side av den mangfoldige Mankell.
De kaller seg Daisy Sisters. Elna og Vivi heter de, og er på vei med sykkel og oppakning mot den norske grensen. Det er krigsåret 1941 og endelig en ordentlig sommer etter den verste vinteren i manns minne. Men snart skal urovekkende hendelser slå inn på deres vei …
En lettlest og engasjerende roman med kvinner i hovedrollene, en beretning om drømmer, håp og bister virkelighet.
Henning Mankell er Sveriges mest leste forfatter. Bøkene hans, som er solgt i over 40 millioner eksemplarer, er oversatt til mer enn 40 språk. Krimbøkene hans er filmet av svensk TV, og tre er også filmet av BBC med Kenneth Branagh i rollen som Kurt Wallander. Henning Mankell ble i 1995 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for Comédia infantil, en roman om gatebarn i Afrika. I 2002 ble han tildelt German Book Award som Tysklands mest populære forfatter.
«Overraskende spillevende, slitesterk roman …» Berit Kobro, VG
«Mankell kan mer enn å skrive god krim … en god studie av generasjoners kamp for å skape seg et liv som er verdt strevet, enten det er undertrykte kvinner eller underbetalte industriarbeidere.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Kretsen

Kretsen av Alexandra Beverfjord
Den 19 år gamle BI-studenten Helle Isaksen blir funnet drept i sin egen leilighet. Senere forsvinner andre jenter med tilknytning til Helle, for så å dukke opp igjen som torturerte lik.
Krimreporter Joakim Lund Jarner og kollegaen Agnes Lea får i oppdrag å dekke drapet. Saken leder dem til noen av samfunnets mektigste, men også mørkeste sfærer. Snart er deres egne liv i fare
«Fantastisk! Elsket den.»  «Bokelskerinnen»
«… en pageturner av en kriminalroman – fra et troverdig pressemiljø.» Kurt Hanssen, Dagbladet
«Det er driv og sug over Kretsen …» Terje Stemland, Aftenposten
«Skriver med innsikt og troverdighet om journalistisk arbeid og metoder.»  Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen
«… fullt trøkk hele veien.» Ingvar Ambjørnsen, VG

 

Du har sjansen til å vinne alle bøkene i månedens pocketslipp – gå til Gyldendal for å delta i konkurransen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s