Gyldendal Dokumentar og Fakta presenterer et par nyheter og minner om konkurransen i anledning pocketslippet for juni.

Nidarosdomen

Atle Næss – Nidarosdomen
En underholdende og kunnskapsrik reise i norgeshistorien.

Nidarosdomens historie strekker seg fra Olav den helliges død i 1030 til vår tid. I dette nye verket om Norges mest storslåtte bygning forteller Atle Næss om tilblivelsen av en katedral og menneskene som har gått inn og ut av den gjennom historien: steinhoggere, erkebiskoper og helgener, konger, pilegrimer og kunstnere. Boken er rik på artige anekdoter, eksentriske typer og sterke personligheter som kong Sverre, biskop Gunnerus og Gustav Vigeland. Nidarosdomen er like mye en norgeshistorie som fortellingen om en kirke.
En usedvanlig velskrevet og kunnskapsrik leseropplevelse for alle historieinteresserte.
Rikt illustrert.
Gyldendal lanserer Nidarosdomen av Atle Næss under Olavsfestdagene i Trondheim. Atle Næss holder foredrag og viser bilder i Øysteinsalen i Erkebispegården (vegg i vegg med Nidarosdomen) 29. juli kl 16.30. Denne datoen er Olsok, Olav den helliges festdag, og markerer dagen han falt på Stiklestad.

Strandquiz

Vibeke Haugsrud – Strandquiz
 Hjernetrim i varmen. Strandquiz er en chunky quizbok. Den er perfekt til å ha med på sommerferien, for å korte ned tiden på flyplassen eller på reisen, eller for å teste hjernecellene i varmen på stranden. Spørsmålene er samlet av quizdronningen Vibeke Haugsrud.

I dag er også siste frist for å delta i konkurransen i forbindelse med gyldendals pocketslipp for juni. Konkurransen finner du her.

Reklamer