Sykle, sykle, sykle

Det er ikke så ofte vi har beveget oss inn på sportens arena her på leselysten.com, men nå skjer det altså snart igjen. Lurer du på hva jeg tenker på? Tour de France! En av de store årlige sportsbegivenheter. Og nå kan du lese deg opp på forhånd, med Schibsteds utgivelse Røff guide til Tour de France 2011 som er skrevet av Johan Kaggestad og Hans Petter Bakkestad.
Kaggestad har nå i en lang rekke år fartet på kryss og tvers av Frankrike for å bringe oss sine ekspertbetrakninger om syklister, taktikker, lag, doping med mer. For de av oss som har blitt bitt av basillen og som kanskje har fått sykkel som vår favoritt-idrett på tv, så er Kaggestads tilbakekomst til skjermen hos TV 2  hver sommer et kjærkomment gjensyn. Og sannelig klarer ikke Kaggestad å opptre like flott, like engasjert, like innsiktsfull og like underholdene i skrevet form som i talende utgave på tv.
I denne guiden til Tour de France tas vi gjennom alle etapenne, hvor de går, terrenget, klatringene, sprintene og spurtene, syklistene, lagene og taktikken. I tillegg får du det hele krydret med underholdende historier fra Frankrikes historie – både smått og stort.
I all sin enkelthet er dette solid og god underholdning. Det fordrer kanskje en interesse for sykkel, skjønt de som er interessert i historie og geografi kan også finne mye spennende her. Boken er i pocketformat og enkelt og greit lagt opp. Så nå er jeg snart klar – til en ny sommer med Tour de France – årets flotteste idrettsarrangement!

Anbefales

Reklamer