En magisk realistisk kjærlighetsthriller og en fremtidsfabel gikk helt til topps i Schibsted Forlags store konkurranse om beste barne- og ungdomsbok. Vinnerbidragene skilte seg klart ut blant hele 280 innsendte manus.
Med romanen Sammen skal vi holde himmelen vant Ellen Fjestad (31) fra Stange i Hedmark førstepremien på 200 000 kroner.  Forfatteren er debutant, utdannet sykepleier og går nå på gartnerskole. Juryen, bestående av forfatter Håvard Rem, redaktør for Bokklubben Barn og Bokklubben Ungdom, Maren Kolle Riis, og redaksjonssjef i Schibsted Forlag, Lindy Andersen, er imponert over vinnerbidraget og sier følgende i sin begrunnelse:
«Sammen skal vi holde himmelen er skrevet med et uvanlig og oppsiktsvekkende driv i språket. Uvanlig er også hovedpersonen Luka, en sytten år gammel jente med kunstnerdrømmer, som – bokstavelig talt – gir sitt hjerte til musikeren Gard. Forfatteren har tatt pulsen på en ny generasjon, ungdom født på nittitallet, i et språk som er deres eget. Men om Luka og Gard er høyst troverdige ungdommer av kjøtt og blod, er handlingen helt utrolig …»

Juryens spesialpris på 50 000 kroner gikk til Erik Martenson (39) fra Tromsø for science fiction-romanen Prometheus/Mark Hauser bok 1. Forfatteren er utdannet bokhandler, har bakgrunn fra forsvaret og jobber nå i Eplehuset i Tromsø. Debutromanen hans blir av juryen beskrevet som en spennende fremtidsfabel;
«I år 2596 er romskipet Prometheus, med oberst Hauser ved roret, på vei for å undersøke en fremmed planet. Samtidig kjemper søskenparet Lieta og Davi mot en grusom overmakt på et annet romskip. Hauser kommer dem til unnsetning, men greier han å redde dem? Manuset ivaretar velkjente temaer som menneskets kamp mot sin egen frykt, liv, død og kjærlighet. Forfatteren veksler overbevisende mellom ulike tidsnivåer og handlingstråder, mellom drøm og virkelighet. »
Begge vinnerbidragene passer for ungdom fra 12 år og oppover og vil etter planen bli gitt ut på Schibsted Forlag i løpet av neste år.

Schibsted Forlag deler også ut fire stipender på 25 000 kroner hver, inkludert redaktørhjelp og intensjonsavtale om utgivelse, til følgende konkurransedeltakere;
Tina Trovik (38), debutant fra Vesterålen, med Tidsjakten, fantasyroman for barn fra ti år og oppover.
Martin Fyrileiv  (34) debutant fra Namsos, med Fabel: Bergtatt, fantasy om troll, for barn fra ti år og oppover.
Anne Østby (52) fra Steinkjer, med Du er her, roman fra 2. verdenskrig og frem til i dag, beregnet for barn fra ti år og oppover. Forfatteren har tidligere utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne.
Atle Nielsen (54) fra Oslo, med Ropene fra Valhall, historisk drama fra vikingtiden, målgruppe 9+, forfatteren har tidligere utgitt en rekke bøker.

Reklamer