Gyldendal presenterer nyheter som kommer 1. juni. Her kommer de:

Julie

Julie – Anne Fortier
En romantisk spenningsroman om en ung kvinne som oppdager at familiens røtter strekker seg tilbake til litteraturens mest berømte kjærlighetshistorie: Shakespeares Romeo og Julie.
De foreldreløse tvillingjentene Julie og Janice Jacobs vokser opp hos sin tante Rose i USA. Da tanten dør, arver Janice alt − Julie må nøye seg med nøkkelen til en bankboks i den italienske byen Siena. Men Julie får også et brev som forteller at bankboksen skjuler en godt bevart familiehemmelighet.
Snart befinner Julie seg i Siena, og i skrinet, som har tilhørt moren, finner hun dokumenter om foreldrenes forskning på den gamle tragedien Romeo og Julie. Det viser seg at scenen for tragedien opprinnelig utspant seg i Siena og ikke i Verona som i Shakespeares versjon, og historien er hentet fra virkelige begivenheter som utspant seg i 1340 mellom to innflytelsesrike familier. Det viser seg også at Julie er etterkommer av den Giulietta hvis kjærlighet til en ung mann ved navn Romeo inspirerte Shakespeare til hans udødelige tragedie.
På sin farefulle jakt etter ytterligere svar støter Julie på etterkommerne av de familiene som satte middelalderens Siena på hodet, og hun innser at det fremdeles hviler en forbannelse over de to stridende slektene. Og; hun er selv dens neste offer. Den eneste som kan redde Julie fra hennes forutbestemte skjebne, er Romeo. Men hvor er han? Hvem er han?
Julie er et medrivende moderne eventyr som spenner fra 1300-tallets Siena til det 21. århundrets Italia og USA. En romantisk spenningsroman om en ung kvinne som oppdager at hennes families røtter strekker seg tilbake til litteraturens mest berømte ulykkelige kjærlighetshistorie: Shakespeares Romeo og Julie.

Forræderens Emblem

Forræderens emblem av Juan Gómez-Jurado
Den drevne, spanske suksessforfatteren Gómez-Jurado har denne gangen skrudd sammen en nervepirrende pageturner – om familiesvik, umulig kjærlighet og hevn, der nedgangstidene og den voksende nazismen i mellomkrigstidens München fungerer som bakteppe.
I 1940, i Gibraltarstredet, redder kaptein Gonzales om bord på en spansk patruljebåt en gruppe tyskere fra å forlise. Som takk for at han får dem i land i Portugal, gir lederen deres ham en merkelig gave: en gjenstand besatt av gull og diamanter.
Årtier senere, i 2002, får sønnen til kaptein Gonzales et usannsynlig kjøpstilbud. Han vil ikke selge, men får vite noe av forhistorien til den merkelige gjenstanden, som har røtter i mellomkrigstidens Tyskland.
I München, i 1919, er den femtenårige Paul Reiner og moren hans nødt til å ta arbeid som tjenere hos baron von Schroeder. Paul drømmer om den faren han aldri har kjent. I sin fortvilelse er han nær et selvmord, men får plutselig opplysninger som sier at faren hans kanskje ikke døde i krigen, men ble myrdet av en som sto ham nær. Fra da av drives Paul fremover mot sannheten om farens død, og jakten driver ham fra kontinent til kontinent.
Forræderens emblem er en fortettet spenningsroman i slekt med både Dan Browns og Ken Folletts fortellinger. Utrolig nok er romanen også basert på en sann historie.

I tillegg tar vi med en anbefaling av en bok fra Juirtzen Forlag:

Reisen hjem

Reisen hjem av Lori Lansens
Dette er boken for alle som liker “Bienes hemmelige liv” og “Purpurhjertene”.
Forlaget presenterer dette som en handlingsmettet, episk roman med store følelser, som veksler mellom to tidsplan. Den er varm, tragisk, spennende, raus, oppløftende og lettlest uten å være overfladisk. Reisen hjem er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og har solgt i mange hundre tusen, bare i forfatterens hjemland Canada.
Det finnes bøker som kryper inn i sjela di – under huden på deg. REISEN HJEM er en slik bok! Avslutningen er fantastisk – og meget overraskende. Jeg ble helt satt ut! Dette er Lori Lansens beste roman.” (Liv Gade – bokinspirator)

Reklamer