Utenlands-skryt til Bjørnstad og nyheter fra Gyldendal

Damen i Dalen

Ketil Bjørnstads siste bok i Vinding-trilogien, Damen i dalen (Aschehoug, 2009) er nylig lansert i Tyskland på forlaget Suhrkamp. Anmeldelsene tyder på nok en tysk suksess for Bjørnstad, skriver Aschehoug i en pressemelding.
I Frankfurter Allgemeine Zeitung omtaler den anerkjente forfatteren Peter Henning Bjørnstads bok i sterkt rosende ordelag: “Med sin roman Damen i Dalen avslutter den norske forfatteren Ketil Bjørnstad sin imponerende trilogi om Aksel Vinding”. “Historien er fortalt (…) med setninger og bilder preget av stor poesi, og noen ganger isnende skjønnhet.”»
Anmelderen skriver videre at: “Med Damen I dalen er Bjørnstads omfattende selvportrett fullført som en stor fortelling om en utopi som forblir urealisert”.
Fra andre anmeldelser:
«Forfatteren har gjennom sin kreative virtuositet funnet et poetisk uttrykk som er unikt.» Carola Wiemers i Deutschlandradio
«En gjennomgripende bok som også vil appellere til de mest krevende lesere med sin rå følsomhet og sin finesse.» Johannes Schaak i Litteraturmarkt
«Bjørnstad avdekker Nord-Norges skjønnhet ved å komponere en rik livsreise med mange klangfarger.» Ingeborg Waldinger i Neue Zürcher Zeitung

 

Gyldendal forlag presenterer en rekke spennende nyheter gjennom mai. Her er noen smakebiter.

Kjerringer

Kjerringer av Helene Uri
Mannfolk. Hva gjør du når sjefen tar all æren for arbeidet du har gjort? Når universitetskollegaen åpenbart vil mobbe deg ut av karrierekonkurransen? Eller når tenåringsdatteren din blir forført av en direktør?
Frøydis, Celeste, Ella og Jenna møtes på latinkurs og oppdager at de har mer til felles enn lysten på gloser fra et utdødd språk. De har rett og slett fått nok. Nå vil de handle.
Gjennom finurlige ydmykelser og humørfylte hevnaksjoner prikker damene inn presise anslag mot maktens menn.
Helene Uri har skrevet en fandenivoldsk, klok og munter bok om å ta grep og gjøre noe med mennene som bruker kvinnene som fotskamler. De fire kvinnene bestemmer seg kort sagt for å bli … kjerringer.

Arven

Arven av Katherine Webb
Arven er en fargerik og handlingsmettet familiesaga som utspiller seg over en periode på drøyt hundre år, og som involverer fire generasjoner kvinner.
En Erica bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med Henry, slik at fortiden en gang for alle kan bli stedt til hvile og Beth kan finne ro. Og gradvis, etter hvert som Erica klarer å rekonstruere det som har skjedd, trer en ukjent familiehistorie frem.
En historie som strekker seg tilbake til århundreskiftets Amerika, til møtet med en vakker ung pike fra overklassen, hennes dramatiske kjærlighetshistorie og voldsomme offer. Og etter hvert som fortiden flettes inn i nåtiden, innser Erica og Beth at de må akseptere familiens mørke hemmeligheter og voldsomme svik − og ikke minst arven de bærer − skal de komme videre med sine egne liv.
Katherine Webbs debutroman er en uforglemmelig, handlingsmettet og dramatisk historie som vil bite seg fast lenge etter at siste side er lest.

Antwerpen

Antwerpen av Mazdak Shafieian
En indre og en ytre reise, et originalt og urovekkende langdikt om historien, mennesket og krigeren.
En gåtur langs gatene i Paris, og dermed en vandring gjennom det tjuende århundret – dette er klangbunnen for Mazdak Shafieians bok Antwerpen, et langdikt som stadig fletter den ytre reisen sammen med den indre, og som danner et vevet bilde av vår tid, men også av en kommende tid og dens korresponderende subjekt: krigeren.
«Hvor langt skal innlemmelsen gå / og denne tilstanden av villrede / og hvor høyt skal man skrike – Gi akt, Laisa! Arme Anatot! / Madmena flyr – for å bli hørt / av den forsinkede Krigeren?»

Sammen. Brudd.

Sammen.Brudd. av Edy Poppy
Sammen.Brudd. er en samling noveller om tosomhetens forvitring og ensomhetens utilstrekkelighet. Edy Poppy skriver om mennesker i tilværelsens randsoner, om intense parforhold og surnet begjær. I en følsom og registrerende prosa skriver Poppy frem forelskelsens desperasjon og angsten for å bli værende igjen alene – på landsbygda, ved havet, ved søppeldynga, eller i storbyen Berlin. Med overskudd og originalitet leker hun med virkelighetens inntog i fiksjonen, og stiller nye spørsmål om hvordan sannheten best kan gripes. Sammen.Brudd. er en novellesamling full av paradokser, av narsissisme og selvforakt, av selvstendighet og avhengighet, av sannhet og løgn.

http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Sammen.Brudd

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s