Lydbokforlaget kjører nå ut en kampanje med flere nyheter for ungdom og gode tilbud på annen ungdomslitteratur. Her er noen smakebiter:

Trash av Andy Mulligan
En sterk historie om fattigdom, vennskap, håp og mot til å endre eget liv
Raphael bor på en søppeldynge. Hver dag leter han gjennom fjell av søppel etter ting han kan tjene litt penger på. Så en dag blir hans verden snudd opp-ned. Raphael finner noe veldig spesielt og veldig mystisk. Så mystisk at han bestemmer seg for å beholde det selv når politiet tilbyr en pen sum i finnerlønn. Men snart må Raphael og vennene hans Gardo og Rat løpe for livet. De må bruke all sin kløkt og sitt mot for å holde seg unna sine forfølgere, og det er opp til de tre gateguttene å løse mysteriet og ordne opp i en forferdelig urett.
«Trash» er en effektiv ungdomsthriller, og kan sammenlignes med både Slumdog millionaire og Robin Hood.

Perfekt Kjemi av Simone Elkeles
«Romeo og Julie» møter «Grease» møter «West side story» i fantastisk kjærlighetsroman for ungdom! Da Brittany Ellis går inn til kjemitimen første skoledag, vet hun ikke at det perfekte livet hun har skapt for seg selv kommer til å rakne foran øynene hennes. Hun tvinges til å sitte sammen med Alex Fuentes, gjengmedlem fra den andre siden av byen. Han kommer til å bli en trussel for alt hun har jobbet så hardt for; det plettfrie ryktet, den perfekte kjæresten og hemmeligheten om den alt annet enn perfekte familien hennes. Alex er en «bad boy», og han vet det. Så da han inngår et veddemål med vennene sine om at han skal klare å forføre Brittany, er det bare en kul greie. Men snart skjønner Alex at den perfekte isdronning-cheerleaderen er et ekte menneske med ekte problemer, og det som startet som et køddete veddemål blir snart noe mye mer …
Simone Elkeles har skrevet fire romaner for ungdom og mottatt flere priser og utmerkelser for bøkene sine.

Forførende ondskap av Rebecca James
Australsk boksensasjon og internasjonal suksess, en uhyggelig spennende psykologisk thriller for ungdom
Jeg gikk ikke i begravelsen til Alice. Jeg var gravid da, vill og vanvittig av sorg. Men det var ikke Alice jeg sørget over. Nei, jeg hatet henne, og var glad for at hun var død. Det var Alice som hadde ødelagt livet mitt. Hun hadde tatt det beste jeg hadde og smadret det i en million biter som aldri kunne settes sammen igjen.
Slik begynner Katherines historie. Den talentfulle lillesøsteren hennes er blitt myrdet på brutalt vis, og Katherine flykter fra en familie i oppløsning, indre demoner og et nådeløst mediepress. På den nye skolen holder hun seg mest for seg selv, og nyter at ingen kjenner henne. Så kommer Alice — en smellvakker, populær og uimotståelig partyjente som er fast bestemt på å bli venninne med Katherine og hjelpe henne i gang med å leve livet igjen. Når Katherine på alvor begynner å lure på om Alice er en person hun ønsker å ha som venn, oppdager hun noe annet: Alice liker ikke å bli skjøvet til side.

Markus er konge av Klaus Hagerup
Fortellingene om 13 år gamle Markus har vært en stor suksess, også internasjonalt. «Markus er konge» er den sjette boka om Markus. Sigmud gir Markus et sjakkspill. Han ser på seg selv som tårnet i sjakken, og Markus som en liten konge som må beskyttes. Skolegården er i Sigmunds fantasi selve sjakkbrettet. Dette blir det mye morsomt ut av – kjærlighet også, faktisk. Og man trenger slett ikke å kunne sjakk for å glede seg over historien. Det er forfatteren Klaus Hagerup selv som leser «Markus er konge»-lydboka. Klaus Hagerup er ikke minst kjent som forfatter av en rekke flotte barne- og ungdomsbøker. Han er tildelt flere litterære priser, og bøkene hans er oversatt til mange språk. For den første Markus-boken, «Markus og Diana», ble Klaus Hagerup tildelt Brageprisen i 1994.

12 ting som må gjerast rett før verda går under av Bjørn Sortland
Alvorleg og morosam ungdomsbok frå den prisløna forfattaren Bjørn Sortland. Therese på 13 er ei uredd jente som resolutt tek saka i eigne hender når ho føler at no er det rett før verda går under. Ho lagar ei liste over tolv ting som må gjerast, og den følgjer ho punkt for punkt. Utan noko tull. «12 ting som må gjerast før verda går under» er ei vakker bok, morosam og djupt alvorleg på same tid, ei bok til underhaldning og ettertanke. Med denne boka blei Bjørn Sortland den norske vinnaren av Skandinavisk romankonkurranse 2001.

Gyldendals pocketslipp i mai
Med unntak av to utenlandske megabestselgere, er Gyldendals pocketslipp i mai viet norske forfattere. En kritikerrost thriller. Fjorårets unge, lovende forfattere. Og to 3-i-1-bøker med to av forfattere. Mer om pocketslippet og konkurransen der du kan vinne åtte bøker finner du her.

Reklamer