Døende detektiver og gåtefulle sjelebøker

Årets påskekrim fra Schibsted Forlag er spennende og variert. Leif GW Perssons nyeste roman Den dødende detektiven er allerede inne på bestselgerlisten, mens Glenn Coopers Sjelenes bok og Mons Kallentofts Vårlik er andre sterke titler som passer perfekt til årstiden.
Den døende detektiven ble kåret til årets beste kriminalroman i Sverige i fjor og har solgt nærmere 250 000 eksemplarer bare i hjemlandet. En foreldet kriminalsak er tema for denne boken, hvor den pensjonerte etterforskeren Lars Martin Johansson virkelig får bruk for sin lange erfaring.
Endelig er oppfølgeren til De dødes bibliotek her. Glenn Cooper har med Sjelenes bok skrevet en forrykende spennende oppfølger til bestselgeren som kom i 2009. Det eldgamle biblioteket inneholder sjelebøker hvor alle menneskers fødsels- og dødsdag er nedtegnet fra tidenes morgen. Nå er boken for 1527, den mest ettertraktede av dem alle, sporløst forsvunnet og den tidligere FBI-agenten Will Piper blir trukket inn i jakten på klenodiet. Hva Shakespeare, Calvin og Nostradamus har med sjeleboken å gjøre, er en av de gåtene han må løse. Samtidig som han spør seg selv om det kanskje er best for menneskeheten å vite minst mulig om fremtiden.
Se opp for den unge miljøaktivisten Nova Barakel! Hovedpersonen i den nye svenske spenningsserien Nefilim,skrevet av Åsa Schwartz (tidligdere omtalt her), skyr ingen midler for å hindre at verden går under. «Dirty Thirty» er tilnavnet på Sveriges tretti største miljøsyndere: Store firmaer som setter egen inntjening foran klodens velferd. Nova Barakel akter ikke å sitte rolig og se dem ødelegge jorden. Utstyrt med sprayboks bryter hun seg inn hos en pengegrisk direktør for å tagge et tydelig budskap på veggen hans. Men noen har vært der før henne – noen med et litt sterkere budskap. Nova vikles inn i et nett av eldgamle gåter og løgner, samtidig som hun havner i politiets søkelys mistenkt for en rekke grusomme drap.
Vårlik er fjerde bok i den populære svenske serien om drapsetterforsker Malin Fors. Ondskapen står sentralt i Vårlik, som åpner med en hjerteskjærende scene: Vårsolen skinner over Linköping og de vinterbleke menneskene som har våget seg til uteserveringene rundt torget. Noen svaler kretser over dem, fargerike tulipaner lyser fra bedene og en mor med to små barn går mot minibanken. Plutselig rives idyllen i filler av en kraftig eksplosjon og etterforsker Malin Fors er på vei til et syn hun aldri kommer til å glemme. Knust glass og ødelagte blomster over alt. En liten barnesko. En due som pikker i noe rødt i den øredøvende stillheten …
For dem som sverger til nye pocketutgivelser i sekken er Persson aktuell med Faller fritt som i en drøm. Coopers De dødes bibliotek og Kallentofts Midtvinterblod og Sommerdøden er andre populære pocketbøker til påske.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s