Schibsted forlag kommer nå med et par spennende nyheter som vel hører hjemme under kategorien sakprosa, men som likevel er viden stort i spenn.

Historien om Spania

Spennende om Spania
Spanias dramatiske og ofte blodige historie er spennende lesning. Dette er fortellingen om et stolt og patriotisk folk og mange av begivenhetene som har formet det solfylte landet vi kjenner i dag. I boken Historien om Spania forteller Herman Lindqvist levende og inspirerende om Spanias mer enn 30 000 år gamle historie. Han begynner med de berømte hulemaleriene i Altamiragrotten og tar oss med helt frem til det nye Spanias fødsel ved Francos død i 1975. Mange har Spania som sitt fremste feriemål, men kunnskapen om middelhavslandet er ofte mangelfull. Lindqvist vil med denne boken vise oss at bak turistenes forestillinger skjuler det seg et fascinerende Spania som få nordboere kjenner til.
Herman Lindqvist er født i 1943. Han begynte sin karriere som journalist og i over tjue år dekket han krig og katastrofer over hele verden. Han bor i Frankrike sammen med kona Birgitta, som også er forfatter. Siden 1990 har han vært forfatter på heltid og har hittil skrevet 50 bøker, fremfor alt historiske verk og biografier. Schibsted Forlag har gitt ut seks av bøkene hans: Napoleon, Colombus, Revolusjon, Madame de Pompadour, Karl Johan – Jean Bernadotte – soldaten som ble konge og nå Historien om Spania.
Boken er i salg fra 1. april og du kan lese første kapittel her.

Når du gjør som jeg vilHvordan foregår kampen om våre hjerner?
Fra du åpner øynene om morgenen til du sovner om kvelden utsettes du for en ustoppelig strøm av forsøk på overtalelse og påvirkning. Hver gang du slår på radioen, åpner en bok eller går inn i en butikk, forsøker en eller annen å plassere tanker og ideer i hodet ditt. I boken Når du gjør som jeg vil skal Henrik Fexeus lære deg å gjennomskue verden rundt deg ved hjelp av øvelser og eksempler. Han forklarer hvordan du blir påvirket og ettergivende i personlige, politiske eller kommersielle sammenheng. Boken gir deg også verktøy som du kan bruke når du for eksempel vil ha igjennom en politisk idé, innføre yoga blant de ansatte på kveldstid eller starte en sekt sammen med venner. Men fremfor alt åpner boken øynene dine for hvordan krigen om din hjerne foregår. Forskjellen mellom å selge Pepsodent og statsministeren er kanskje mindre enn du tror …
Henrik Fexeus ble kjent for tusenvis av personer i Sverige for sitt underholdende og provoserende show ”Mind Melt” og foredraget ”Konsten att läsa tankar”, som dreide seg om ikke-verbal kommunikasjon i hverdagen. Senere har han fulgt opp med programserien ”Hjärnstorm” på svensk tv, hvor han tok for seg atferdsmønstre, gruppepsykologi og menneskers ubevisste kommunikasjon. Disse programmene har også vært vist på norsk tv. Siden har Henrik Fexeus laget flere tv-programmer og skrevet flere bøker – Når du gjør som jeg vil er hans tredje utgivelse på norsk.
Her demonstrerer Fexeus sine sjekketalenter som han skriver om i Kunsten å sjekke:
Les mer om Henrik Fexeus.

Reklamer