Her kommer noen tips om nye utgivelser fra Gyldendal rettet mot barn og ungdom. Alle bøkene er i salg fra rundt midten av april.

Ritta Jacobsson: Afrodite og ulykkesfuglen
Trafficking i svensk sommeridyll. Rystende, gripende og ulidelig spennende i ny bok om Afrodite
Afrodite ønsker seg bare en rolig og deilig sommer sammen med kjæresten Alexander. En uke hos Alexanders mormor i en koselig småby ved kysten høres perfekt ut. Men alt er ikke bare idyll. En hvit varebil har underlige leveranser til en herregård i nærheten, de lokale ungdommene er fiendtlige, og mormoren til Alexander ser ut som om hun har noe å skjule.
Den første boken om Afrodite, Afrodite og døden, ble kåret til beste ungdomskrim i Sverige i 2006. Les mer om boken 
Tidligere utgivelser:
Afrodite og døden  (2009) og Afrodite og sviket   (2010)

Moni Nilsson Bolle og Gordon: Sommer og herlige hemmeligheter  
En vidunderlig varm og humoristisk perle av en bok. Andre del i Tsatsiki-forfatter Moni Nilssons nye serie om Bolle og Gordon
Det er sommerferie, og Bolle og Gordon har bestemt seg. I all hemmelighet skal de reise til Göteborg og finne farfaren som dro sin vei da pappaen til Bolle var liten. Men selvfølgelig går det ikke helt som de hadde planlagt.
Les mer om boken

 

Maggi Gibson: Seriøst fra Sassy – Ville tilstander
Unna vei – her kommer Sassy! Livet er seriøst bra for Sassy – hun har fått sitt første kyss, har verdens beste bestevenninner, og rockestjerne-drømmen er i ferd med å bli virkelighet.
Men så begynner kjæresten å oppføre seg merkelig, og plateselskapet trekker seg ut i siste øyeblikk. Sassy holder på å gi fullstendig opp. 
Les mer om boken
Sukkerspinn-serien

 

Chris McKimmie:  Erteris 
En vakker og optimistisk bok om vennskap.
Marvin og Violet har vært bestevenner siden dinosaur-tiden, nesten. Hver dag ser de på skyer og leter etter spøkelser og hopper i hoppeslott sammen. Australias bidrag til Verdens beste bildebøker!
Les mer om boken
Verdens beste bildebøker-serien

 

A.A. Milne: Ole Brumm Ta og føle på  
Speilblankt, klissete, mykt og godt – kjenn på Ole Brumm og tingene hans
Historiene om Ole Brumm ble skrevet for over åtti år siden, og har siden vært utgitt i mange utgaver. Dette er en pekebok i tykk papp som tåler hardhendt behandling av små lesere.
Les mer om boken
Ole Brumm-serien

Reklamer