Leselyst for unge lesere

Flere forlag går nå sammen og etablerer en egen nettside for litteraturinteressert ungdom. Hensikten er å skape et forum der unge lesere kan oppdage, diskutere og dele bøker og opplevelser med hverandre. Det er Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal, Mangschou, Omnipax, Samlaget og Schibsted Forlag som har gått sammen om dette prisverdige initiativet.
Ifølge en pressemelding vil hovedtyngden ligge på diskusjonsforumet, men det vil også bli lagt ut informasjon om nye bøker, smakebiter fra kommende utgivelser, bokfilmer, forfatterintervjuer og andre relevante linker. Gjennom denne siden ønsker forlagene å spre alt det interessante tilleggsmaterialet om bøker de sitter på, styrke kontakten mellom forlag og unge lesere og skape et attraktivt nettsted som tar lesere i alderen 13 – 17 år på alvor. Det tar sikte på å få siden i gang før sommerferien.

Første skritt på veien er å finne et velklingende navn og det er derfor utlyst en konkurranse på Facebook med mange flotte premier. Fristen for å sende inn navneforslag er 1. mars. Forlagene vil også gjerne ha dine tips til innhold på siden, design, profil og er ellers åpne for alle typer innspill. Les mer om konkurransen på Facebook.  Forslag sendes hit:

Reklamer