Percy Jackson

Percy Jackson er tilbake
Slaget om labyrinten er fjerde bok i den populære Percy Jackson-serien. Spenningen stiger etter hvert som den store finalen rykker nærmere – når gudene og titane skal møtes til en siste og avgjørende kamp.
Percy har ikke de helt store forventningene til førsteåret på High School. Og situasjonen endrer seg fra ”kjedelig” til ”katastrofe” idet han ødelegger musikkrommet på skolen etter å ha bekjempet monstre personifisert som cheerleadere. Percy må rømme og kommer seg til slutt i sikkerhet blant sine egne. I Halvblodsleiren er det oppdaget en skjult inngang til labyrinten som omkranser halvgudenes eneste trygge sted, og den onde Luke planlegger å invadere leiren på oppdrag fra titanen Kronos. Den eneste som kan forhindre at Lukes skumle planer settes i verk, er oppfinneren Daedalus, som holder til dypt inne i labyrinten. Annabeth insisterer på at de må finne ham, og Percy, Grover og Tyson blir med henne på den farlige jakten – usikre på om de noen gang kommer til å finne veien ut!
Percy Jackson-serien er fremdeles en av de mest populære ungdomsseriene i USA, og har etter hvert også fått mange trofaste fans i Norge. Den femte og siste boken i serien kommer til høsten.
Det er Schibsted forlag som gir ut boken som er i salg 10. februar.

Morsdagstilbud
Lydbokforlaget kjører kampanje med gode tilbud i anledning morsdagen. Tilbudene varer til 13. februar. En god mulighet til å sikre seg noen godbiter.

 

 

Broderiet i Kongens jakke

Broderiet i kongens jakke av Karin Berg høres også ut som god lesing. Karin Berg er museumsdirektør ved Skimuseet i Holmenkollen. Hun har skrevet denne boken. I denne boken får man, gjennom mange illustrasjoner, se små, men likevel ikke ubetydelige, skjulte skatter fra vår historie. Som omtalen fra Schibsted Forlag innledes med:
Det finnes et broderi i kongens jakke. Et broderi med kongekrone, kong Haakons monogram, V-tegnet, et norsk flagg vaiende fra en rosa flaggstang. Og under: Grini nov. 1942. Hva gjorde det i kongens jakke?
Boken kom i salg 7. februar.

Den amerikanske terrorist

Fra Gyldendal nevner vi boka Den amerikanske terrorist av David Goodwillie. Dette omtales som en roman om vår moderne medievirkelighet, og en thriller om de to unge amerikanerne Paige Roderick og Aidan Cole. Desperat søker de etter et fotfeste i en kultur – og et land – som går i oppløsning rundt dem.
Søndag 22. august 2010 eksploderer en bombe i fjortende etasje i 660 Madison Avenue. Den umiddelbare reaksjonen, det medieskapte inntrykket, er å anta at dette er et mislykket forsøk på et nytt 11. september – islamistiske fundamentalisters blodtørstige angrep på USA og dets villfarne verdier. Snart viser det seg imidlertid at de skyldige er unge, velutdannede vaskeekte amerikanske amerikanere, patriotisk oppdratt og hvite.

Hendelsen fører to mennesker sammen som – i hvert fall tilsynelatende – kommer fra motsatte sider av det politiske spekteret. Idealisten Paige har mistet troen på politiske handlingsplaner og et hjemland som er ansvarlig for brorens død i Irak. Sladder-bloggeren Aidan forholder seg like passivt til rikets tilstand som til sitt eget liv, og har forskanset seg i denne verdenen av blanke overflater.

Men bombeangrepet får overflaten til å slå sprekker og tvinger Aidan til å revurdere forestillingen om at hans egen levemåte er en nøytral bakgrunn for plutselige og uforklarlige terrorhandlinger.

Boken har vært i salg siden 8. februar.

Vi minner også om vår Kahlil Gibran-konkurranse som går ut denne uken.

Reklamer