Kampen om tronen

Mitt inntrykk er at vi aldri blir lei av Tudorene og engelske dronninger, konger og intrigene ved deres hoff. Og for alle dere som ikke kan få nok, kommer her en gladmelding. I en pressemelding fra Vega forlag fortelles det om en bok som absolutt høres ut som spennende lesing.

Det er Elizabeth – Kampen om tronen som nå er i salg. Elizabeth er en ung kvinne med et stort ønske: Hun vil bli dronning av England. Veien til tronen er lang og vanskelig, og Elizabeth kjemper mot sterke krefter som gjør alt for å holde henne unna makten. Men ved hjelp av sitt sylskarpe hode og sine manipulative evner manøvrer hun seg sakte, men sikkert mot det hun anser som sin skjebnebestemte plass – tronen.

David Starkey har skrevet et levende og kunnskapsrikt portrett av kvinnen som skulle bli Englands mest betydningsfulle monark. Vi følger Elizabeths liv frem til hun overtar tronen etter sin søster Maria i 1558, bare 25 år gammel. Her beskrives dronningens nære relasjoner, kreftene som påvirket henne, hennes lidenskaper og hennes evner til å lese og kontrollere mennesker rundt seg. Starkey (f. 1945) er en britisk historiker. Han er spesialist på tudortiden og har publisert åtte bøker om denne begivenhetsrike perioden i britisk historie.

I pressemeldingen bringes også skryt fra Time Out: «For en spenningsroman av en historiebok! En drivende reise gjennom historien (…) inspirert av forskning på alt fra ledetrådene som ligger skjult i portrettbildene, til hoffseremoniene og til de ofte omstendelige brevene.»

Reklamer