Fruen av Saronno

Veldig mange av dere har helt sikkert lest ”Glassblåseren fra Murano” – den vidunderlige romanen fra Venezia. Her kommer oppfølgeren, og bare gled dere.

Vi skal til en vakker liten landsby med den klingende navnet Saronno i Italia på 1500 tallet. Her møter vi den vakre og viljesterke Simonetta. Med sin klokskap, sitt flammende røde hår og sitt havblå blikk er hun en aktet kvinne i den lille landsbyen. Her møter vi henne i sorg. Hun har mistet både sin elskede Lorenzo, og sin formue, og vender seg mot Gud for å få styrke til å gå videre. Simonetta oppsøker miraklenes kirke, og møter her kunstneren som kommer til å endre hennes liv.

Bernardino Luini er en stor personlighet. Han er Leonardo da Vincis favorittelev, er berømt og beryktet, og maler med en lidenskap og råskap det går gjetord om. Han skal dekorere kirken. Han har tatt i mot oppdraget fra selveste kardinalen av Milano, og skal male en religiøs freske. Så møter han Simonetta, og med sitt karakteristiske utseende er hun bildet på selveste jomfru Maria.Den berømte maleren er betatt og besatt. Hun blir hans modell, men kjærligheten mellom dem er vanskelig.

Simonetta må kjempe for både kjærligheten, respekten og sitt hjem. Hennes elskede Villa Castello ligger oppe i åsen. Her er det fred og ro, og de vakre mandeltrærne som omgir hjemmet – blir hennes redning. Sammen med en god venn utvikler de den berømte likøren Amaretto. Den blir en sensasjon, smaken er fantastisk – og endelig kan Simonetta klare sine forpliktelser.

 Marina Fiorati skriver billedlig. Du kjenner lukten av maling og løsemidler, mandler og safran. Bildene er levende og vakre. Du føler deg hensatt mange hundre år tilbake i tid.  Boken er vakker og velskrevet, og skildrer en stille og sorgfull kjærlighetshistorie.

Les sakte. Kos deg!

(Boken er gitt ut på Vega forlag og omtalen er skrevet av Liv Gade og opprinnelig publisert i ukebladet Familien)

Reklamer