Glass og aske

Hei alle sammen og et godt nytt år til alle litteraturelskende mennesker der ute!! Her svinger jeg innom med noen nyheter fra litteraturens verden. Først noen lanseringer fra Gyldendal i januar:

Glass og aske av Ann Syréhn Tomasevic
Ann Syréhn Tomasevics debutroman Glass og aske vever nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig stolt og modig kvinnes skjebne
Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst.
I salg 13.01.11     

Gi meg et sverd av Gunnar Bjørnå HøgstmyrEn dystopisk roman fra vår nære fremtid
2011: Thomas og Frank lever normale studentliv med øl, lesesaler og lange teoretiske diskusjoner. De vil noe annet. Ett år senere henrettes en rekke ledende figurer i den norske offentligheten av en ukjent terrororganisasjon. Attenåringen Anette har flyktet til Nederland og får det ene øret skåret av i en mørk leilighet. På lukket avdeling blir en pasient oppfordret av psykiateren sin til å rømme. Et sted ligger en ung kvinne i koma, på skulderen har hun et sitat fra en persisk misjonær.
Gi meg et sverd er en samtidsdystopi lagt til Norge, en fragmentert fortelling om hjernevask, brutalitet og fremmedgjøring – og om følelsen av å ha blitt rundlurt hele livet.
I salg 10.01.2011

 Hjemkomsten av Bernhard Schlink
En ny roman av forfatteren bak verdenssuksessen Høytleseren – om en far og en sønn og om hjemløshet. Peter Debauer vokser opp i Tyskland etter krigen, alene med sin mor. Han tilbringer mye tid hos besteforeldrene. Peter er en lesehest, og hos besteforeldrene begynner han på en historie som ikke har noen slutt.
En gripende og samtidig ubehagelig historie om hjemløshet, fedre og sønner.
I salg 12.01.2011

Så litt nytt for de minste – dette fra Schibsted forlag:
Spennende verdensatlas for barn
Den fantastiske planeten vår er full av flotte byggverk, eksotiske dyr og morsomme ting å se. 
I denne fargerike boken kan barna dra på oppdagelsesferd gjennom de ulike verdensdelene og lære om byer og natur, mennesker og kultur.
Her er massevis av spennende klaffer som kan åpnes og utforskes. Gjennom boken lærer du også å si hei på mange forskjellige språk.
Med på kjøpet får du også en stor plakat. På denne finner du verdenskartet og en oversikt over alle verdens flagg. Super å henge over sengen!
Klaffeatlaset er virkelig en bok å drømme seg bort i. Den passer for alle nysgjerrige og eventyrlystne barn fra fem år og oppover – og foreldrene deres!

 

Reklamer