digispiller

Mens vi som lengter etter norske ebøker fortsatt venter på at noe skal skje, kan vi ihvertfall glede oss over at det nå kommer nye muligheter for lydbøker. Lydbokforlaget presenterer nå en såkalt Digispiller for lydbøker. Dette er en liten avspiller som spiller av lydbøker fra et såkalt digikort. Spilleren skal i følge Lydbokforlaget være enkel å bruke.

For å bruke spilleren må man kjøpe et digikort. Hvert digikort kan inneholde én eller flere lydbøker og har et format som er omtrent som et bankkort. Man skal også kunne legge inn bokmerker slik at du begynner der du var sist i en bok. I tillegg har spilleren FM-radio og FM-sender som gjør at du kan overføre lyden til bilradio etc.

Dette er kanskje ingen revolusjon, men likevel synes jeg det er morsomt at noen forsøker seg med nye steg inn i en ny tid. Noe av det fine her er jo at du kan ha den med deg i bilen og slik at du enkelt kan fortsette på boka der etter å ha hørt på  den et annet sted. Så gjenstår det å se om dette blir en suksess.

Ellers så nevner jeg Forfatterforeningen som for en tid tilbake kom med et opprop til vår regjering om å besinne seg i litteraturpolitikken og la ebøker bli fritatt for moms.

Om du har lesebrett for ebøker og ønsker å prøve hvordan en avis kan se ut på et slikt brett, kan du gå til digitalbok.no. Her kan du laste ned Aftenpostens Betaversjon for lesebrett og se hva du synes.

Reklamer