Det lumske nettet

Her kommer en ny omtale fra bokinspirator Liv Gade. Denne gangen om «Det lumske nettet av Helene Tursten.

Jeg slutter aldri å undre meg over Sverige og krim. Sverige har mange krimforfattere – og de er gode! Helene Tursten har skrevet mange bøker, og jeg har lest alle. Denne skiller seg klart ut!
Internett er fantastisk, og mulighetene uendelige. Men ved misbruk kan det utvikle seg til et mareritt. I denne intenst spennende boken møter vi en gal mann som bruker internett for å komme i forbindelse med unge jenter. Han utgir seg for å være en ung, vakker og omtenksom gutt. Han er smart. Han vet hva han gjør, og sakte utvikler han et tillitsforhold til de unge, uskyldige jentene. Han ber om bilder av dem – nakenbilder, før han møter og bortfører dem. Det er forferdelig, men dessverre realistisk.

Kriminalinspektør Irene Huss blir satt på saken. Hennes verste mareritt er nettopp seriemordere, og nå haster det. Her står det mellom liv og død. Irene er en interessant kvinne. Hun er smart og energisk og glødende opptatt av jobben sin, og klarer å balansere kravene i jobben med kravene hjemme. Hun er troverdig – en litterær skikkelse du vil huske. I denne boken får vi også en parallell historie. I brannrestene etter et gammelt trehus i Göteborg finner bygningsarbeiderne et lik. Kroppen er murt inn i skorsteinen, og identifiseres som Mats Persson, som har vært sporløst forsvunnet siden 1983.
En utrolig historie rulles opp. Mats var på jakt etter sin fars morder – 40 år tidligere. Han visste noe som ikke tålte dagens lys, og måtte tas av dage! Forfatteren vever disse to historiene sammen på en elegant og skremmende måte. Boken er sinnrikt og grusomt skrudd sammen, den er intelligent og realistisk og svært underholdende!
Av Liv Gade

Reklamer