Twisted River

Sommeren er på vei og ute skinner solen – fine dager for bøker og lesing. Mens jeg nå fordyper med i «Lolita» fra Bokklubbens Verdensbibliotek, og lytter til Jon Irwings nye bok «Siste natt i Twisted River» – som forøvrig er fenomenal så langt – kommer jeg her med litt nytt fra bøkenes verden.

Pocketslipp fra Tiden
Tiden forlag presenterer fire pocketutgaver som kan glede i sommer: «Hjertedyr» av Herta Müller, Margaret Skjelbreds «Mors bok», «Mnem» av Simon Stranger og Carl-Johan Vallgrens «Kunzelmann & Kunzelman».

100-lista

100 bøker med litt å lese – lettlest kvalitet?

Leser søker bok presenterer nå en interessant liste. Den består av over 100 bøker som er lette å lese. Leser søker bok arrangerer en debatt om lettlest kvalitet på Litteraturfestivalen. Her kommer du til lista. På sine nettsider skriver de: Her er 100 tips til de beste norske bøkene med litt å lese: bøker som er raske å lese for deg som leser godt, overkommelige for deg som leser litt. Målet med Leseåret 2010 er å styrke leseevna blant voksne som leser lite. På 100-lista finner du bøkene som passer!
Lista er lang og inneholder mange, mange godbiter for alle.

Lista inneholder skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier
og bøker for folk som er nye i Norge.

Little Bee

Chris Cleave til Norge
I en pressemelding forteller Aschehoug forlag at forfatteren av suksessromanen «Little Bee», engelske Chris Cleave, kommer på norgesbesøk 8.-10. juni. Romanen har erobret lesere verden over. Dette er historien om den unge nigerianske jenta som flykter fra hjemlandet etter at soldater har drept hele landsbyens befolkning. Hun kommer til England og sitter i et asylmottak i to år før hun slipper fri ved en feiltakelse.  I England har boken solgt i 400.000 eksemplarer på kort tid. Little Bee kom på norsk i februar, har ligget 10 uker på Dagbladets bestselgerliste og er allerede blitt trykket i 4 opplag, nå 20.000. Den har vært hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.  Little Bee er en opprørende og skremmende aktuell roman. Også i Norge har både lesere og anmeldere latt seg bevege av historien om den unge jenta som ikke lar seg stoppe i sin kamp for å overleve og skape seg et nytt liv.

Reklamer