Lydbokforlaget har presentert noen nyheter for ikke så langt tilbake.

 

 

Tapte døtre

Tapte døtre av Xue Xinran beskrives som en sterk og viktig roman. I sin presentasjon skriver de videre: Tapte døtre handler om kinesiske kvinner som har vært tvunget til å gi fra seg sine nyfødte døtre. Døtre har liten verdi, de må ofres for sønner som kan bidra til familiens økonomi.

Den kjente journalisten Xinran skildrer disse kvinnenes dramatiske opplevelser, og hun går tett på det kinesiske samfunnet der tusenårige tradisjoner og en streng ettbarnspolitikk spiller avgjørende roller.

Uten å ha lest boken, er jeg ikke redd for å si at dette helt klart høres ut som en viktig roman. La oss håpe den er lese- og lytteverdig. Norsk opplesning er ved Ingrid Bergstrøm

Kvinnen i plast

Mer norsk krim kan vi også fortelle om. Kjell Ola Dahls Kvinne i plast er nå også ute. Jeg har verken lest denne eller andre bøker av Kjell Ola Dahl, men dette kan høres spennende ut:  Veronika Undset blir funnet død i en søppelkonteiner på Kalbakken i Oslo. Liket er omhyggelig skåldet og pakket inn i plast; ingen biologiske spor er å finne. I venstre øre en liten diamant. Førstebetjent Frank Frølich har møtt Veronika to ganger tidligere…

Slik starter forlagets presentasjon av boken, og da boken ble anmeldt av NRK tidligere, beskrev Leif Ekle boken slik: «Kjell Ola Dahls kriminalbok om heltene Gunnarstranda og Frølich er tilbake på et kvalitetsnivå der de hører hjemme. «Kvinnen i plast» nærmest krever å bli lest.»

Den norske opplesningen er det Ivar Nergaard som står for.

Fedrenes løgner

Lydbokforlaget minner også om at vinneren av Rivertonprisen, Tom Egeland og hans Lucifers evangelium kan være verdt å prøve. Det er Erik Hivju som leser denne.

Og når vi først er inne på Tom Egeland. Til høsten kommer hans nye bok Fedrenes løgner.  Dette blir spennende for mange, ettersom Egeland denne gangen tar steget ut av krimsjangeren og ut i nytt terreng.  Selv presenterer Egeland en del om den nye boka på Facebook-gruppen Fedrenes løgner. Her er det mye interessant å lese som nok kan vekke noen og enhvers interesse for boka.

Det er morsomt å se at en som mestrer krim-romanen så godt, tørr ta steget ut og forsøke noe annet.

Gyldendal har også sendt meg info om nye bøker som er underveis. I mai kommer Slik dag følger natt av Yasmina Khadra. Dette beskrives som en snertefull, sår og vakker historie om kjærlighet og tap fra Algerie. Omstreifere av Yijun Li er også underveis. Dette er en romandebut som i følge forlaget sammenlignes med store mestre som Tolstoj og Tsjekhov.

Andre nye titler er Min venn Stieg Larsson av Kurdo Baksi, Morels oppfinnelse av Adolfo Bioy Casares, Den mirakuløse mandarin av Asli Erdogan og Selvopptatte memoarer av Henri Beyle (Stendhal). Mer å lese om disse bøkene via linkene, eller søk opp direkte hos gyldendal.no

Reklamer