Verdens bokdag går av stabelen 23. april – fredag denne uken. I den forbindelse skjer det en hel del rundt om kring. Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona, der man hvert år på samme dag setter byen i bokens tegn. UNESCO bestemte i 1995 at 23. april skal være Verdens bok- og opphavsrettdag. En festdag for boken, men også en dag for ettertanke og fellesskap.

Røttene til Verdens bokdag skal strekke seg helt tilbake til middelalderen, da katalonierne i Barcelona feiret sin skytsengel Sankt George 23. april med opplesing og poesikonkurranse. Bokdagen har siden vært en overdådig folkefest i Barcelona, der tradisjonen er at man gir en bok og en rose til en man er glad i. I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997. Bokhandler, bibliotek, skoler og foreninger er med på festen. Bokdagens nettsider i Norge finner du her.

I forbindelse med bokdagen 23. april blir det selvfølgelig litt ekstra å kose seg med for oss som er glade i bøker. Bokklubben arrangerer blant annet gratis poesitrikk for barn her i Oslo. Programleder Vera Micaelsen leser nonsensdikt av André Bjerke og overlater mikrofonen til Cathrine Grøndahl, Ragnar Hovland og Linde Hagerup som leser egne dikt. Anders fra Skrimmel Skrammel tar seg av musikken. Og siden arrangementet finner sted på Verdens bokdag er trikken og opplevelsene gratis, i tillegg til at alle barn får med seg en bokgave før de forlater trikken. Mer informasjon her.

 Denne uken lanseres også Leselystaksjonen 2010.  Den starter opp offisielt i september og varer ut oktober. Tiltaket retter seg mot barnetrinnet på landets skoler og påmeldingen starter nå. Spre ordet videre til de du kjenner som jobber på en skole eller har barn på en skole. Her kan det bli morsomt å være med.

Reklamer