Svinger kjapt innom denne kvelden for å melde om noen nyheter som Gyldendal presenterer i pressemelding i dag. Her er det nok flere godbiter man kan få med seg. Alle bøkene det her er snakk om har lanseringsdato over påske og stort sett rundt midten av april.

Knokler i Sanden

For dere som tidligere har fått emd dere Conn Igguldens historiske romanserie om Djengis Khan og hans etterkommere, så er nytt bind ute i butikkene i april. Det tredje, frittstående bindet i serien har fått tittelen «Knokler i sanden» . Djengis Khan møter nye utfordringer etter at han har klart å samle mongolstammene og han har gått seirende ut av krigen mot Kina.  Tidligere utgivelser i samme rekke er «Ulven fra steppene» og «Buens mestere»-

«Etter Sofia» er tredje og siste del av Øystein Lønns triologi som han har fått gode kritikker for tidligere. På diktfronten kommer blant annet Ingvill Solberg med sin samling av dikt «Den Yngste» og Thor Sørheim kommer med «Døden på andre planeter». Forlaget beskriver Sørheims samling som konkret og nærværende poesi med stort rom for refleksjon, mens Solbergs diktsamling har søskenskap og identitet, tilhørighet og løsrivelse som sentrale tema.

Aleksandar Hemon beskrives av Gyldendal som en av USAs mest talentfulle unge forfattere. Hans bok Lazarus-prosjektet blir tilgjengelig på norsk i april, mens Rachel Cusk kommer på norsk med boken «Bradshaw-variasjonene».

Dette er noen av smakebitene fra hva Gyldendal lanserer i april. God lesing!

Reklamer