RIVERTONPRISEN for beste norske krim 2009 gikk til Tom Egeland for Lucifers evangelium. Rivertonprisen, «Den gyldne revolver», deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Her følger info fra pressemeldingen som er sendt ut fra Rivertonklubben i dag:

-Vinneren leverer spenningsromaner som helt klart overgår de bestselgende aktørene der ute i den store verden, heter det fra juryens begrunnelse. Lucifers evangelium er Egelands åttende roman.

Utdrag fra juryens begrunnelse: Han debuterte i 1988. Med et grøss… Etter det har han utforsket flere, ja de fleste avskygninger av genren, og i dag leverer han spenningsromaner som helt klart overgår de bestselgende aktørene der ute i den store verden… Årets roman er en klassisk eventyrroman som virkelig går til bunns i vår forestillingsverden om det onde, om himmel og helvete, falne engler og forrykte religiøse sekter. Med denne romanen har forfatteren levert en fortelling hvor spenningen ikke bare finnes i overflaten, men er smertefullt integrert i handlingen.

 Informasjon om forfatteren: Forfatteren og journalisten Tom Egeland (1959) er født og oppvokst  i Oslo. Han debuterte i 1988 med grøsseren Stien mot fortiden (gjenutgitt i 2006 som Ragnarok) om et moderne par som blir fanget i norsk vikingtid. I 1993 utga han grøsseren Skyggelandet, mens han introduserte seriefigurene Kristin Bye og Gunnar Borg, begge journalister, i mediethrilleren Trollspeilet (1997). Publikumsgjennombruddet kom med boken Sirkelens ende (2001), om funnet av et gullskrin som inneholder et 2000 år gammelt manuskript som vil endre vår forståelse av Jesus og kristendommen. Etter Sirkelens ende skrev Egeland den parapsykologiske kriminalromanen Åndebrettet (2004). Thrilleren Ulvenatten kom I 2005. Fra 2006 har Egeland arbeidet som fulltidsforfatter.
I 2007 utkom to bøker av Egeland: Barnebokdebuten Piken i speilet og spenningsromanen Paktens voktere, som er en frittstående fortsettelse av Sirkelens ende.

I 2009 utga Egeland den tredje romanen om Bjørn Beltø: Lucifers evangelium. Egelands bøker er oversatt til 20 språk.

Rivertonprisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening, Bokhandlerforeningen og De norske Bokklubbene. Rivertonklubben ble startet i 1972 og det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren.

Reklamer